Google lansează oficial sistemul Android Pay, transformând telefonul mobil în portofel electronic

11.09.2015

După Samsung Pay şi Apple Pay, Google vine cu propriul sistem pentru plăţi cu telefonul mobil, lansat începând de astăzi pentru dispozitivele compatibile bazate pe Android. Conceput ca un portofel electronic la care sunt ataşate datele cardului de credit, Android Pay funcţionează prin simpla apropiere a telefonului mobil de un terminal de plăţi compatibil, comunicarea fiind intermediată prin conexiune NFC.

Pentru început, plăţile făcute prin sistemul Android Pay vor fi acceptate în peste 1 milion de locaţii din Statele Unite, urmând acoperirea să crească pe măsură ce mai multe magazine vor fi echipate cu noi terminale de plăţi, suportând conectivitate NFC.

În ce priveşte compatibilitatea cu dispozitivele utilizatorilor, sistemul Apple Pay este suportat pe orice telefon prevăzut cu modul NFC şi echipat cel puţin cu versiunea Android 4.4. Sunt acceptate carduri de credit şi debit emise de Visa, MasterCard şi alte bănci populare.

Google lansează oficial sistemul Android Pay, transformând telefonul mobil în portofel electronic

Pentru a garanta efectuarea plăţilor în deplină siguranţă, sistemul Android Pay procesează fiecare tranzacţie folosind numărul contului de utilizator individual şi nu datele card-ului de credit, păstrate în siguranţă pe serverele Google. Astfel, în cazul furtului sau pierderii telefonului mobil nu trebuie decât să accesăm secţiunea Android Device Manager a contului de utilizator Google folosind alt dispozitiv conectat la internet, pentru a dezactiva telefonul pierdut.

Utilizatorii Google Wallet vor fi trecuţi automat la noul serviciu Android Pay în cursul zilelor următoare. Altfel, pentru a folosi Android Pay este necesară instalarea aplicaţiei cu acelaşi nume din magazinul Google Play.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult