Google oferă 2 GB în plus pe Drive pentru verificarea măsurilor de securitate

Google oferă 2 GB în plus pe Drive pentru verificarea măsurilor de securitate

Pentru a încuraja o mai bună protecţie a datelor personale stocate pe serverele sale, Google îşi încurajează utilizatorii să îşi verifice setările de securitate. Întrucât majoritatea ar ignora acest sfat, compania îi atrage pe toţi cu o ofertă destul de tentantă: mărirea permanentă a spaţiului de stocare pe Google Drive. Pentru o operaţiune care poate dura un minut, oferta este extrem de tentantă.

Toţi cei care intră în secţiunea Security Checkup din setările contului Google şi îşi revizuiesc astfel măsurile de securitate, vor avea la dispoziţie încă 2 GB de spaţiu de stocare pe Google Drive, pe lângă cei 15 GB din oficiu. Google nu cere decât să reconfirmi numărul de telefon pe care îl ai ataşat pe cont, să te asiguri că nu ai contul ataşat pe dispozitive neautorizate şi să verifici dacă aplicaţiile care au acces la contul tău Google sunt aprobate sau nu.

Meniul oferă o listă cu orice dispozitiv sau serviciu pe care te-ai logat în trecut şi poţi vedea un desfăşurător detaliat care oferă informaţii despre cele mai recente accesări ale contului. Nu numai că poţi schimba parola în cazul în care consideri că aceasta a fost comprimisă, dar poţi bloca accesul la cont pentru fiecare aplicaţie sau dispozitiv în parte. Chiar şi în cazul în care nu vă interesează spaţiul extra în cloud-ul Google, mai mult ca sigur că o verificare de acest gen este benefică.

Cei 2 GB vor fi adăugaţi pe cont-uri după data de 28 februarie. Cei care trec prin procesul Security Checkup după 17 februarie, nu vor beneficia de această ofertă limitată. Este important de menţionat şi faptul că deţinătorii de conturi Google Apps for Work şi Google Apps for Education nu se înscriu în această ofertă. Puteţi accesa pagina Security Checkup cu un simplu click pe link-ul de mai jos.

Google Security Checkup

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult