Google Play va favoriza aplicaţiile de bună calitate, plasându-le în deschiderea listei cu rezultate la căutări

04.08.2017
Google Play va favoriza aplicaţiile de bună calitate, plasându-le în deschiderea listei cu rezultate la căutări

Funcţia de căutare oferită vizitatorilor Google Play Store nu este prea grozavă, deseori aducând în faţă aplicaţii slab optimizate care generează mai multe probleme decât rezolvă.

Într-o nouă încercare de a face ordine în listele cu rezultate la căutări, descurajând totodată practica distribuirii de aplicaţii abia funcţionale care lasă testarea în seama utilizatorilor, Google va declasa aplicaţiile care primesc un  număr crescut de recenzii negative, acestea devenind mai puţin vizibile la căutări.

Noul algoritm de evaluare a priorităţii la afişare va acorda mai multă importanţă stabilităţii în funcţionare şi bunei optimizări. Asta poate însemna că o aplicaţie mai puţin cunoscută, dar care răspunde bine la comenzi, generează puţine erori şi gestionează bine consumul bateriei ar putea urca în listele cu rezultate la căutări chiar mai sus decât alternativele larg răspândite.

Simultan, Google încurajează dezvoltatorii să verifice buna funcţionare a aplicaţiilor folosind setul de unelte Android Vitals, aplicaţiile optimizate corespunzător având şanse mai bune de a urca în listele cu rezultate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult