Google promite că va înlătura mult mai rapid canale YouTube şi clipuri video care promovează conţinut extremist

06.06.2019
Google promite că va înlătura mult mai rapid canale YouTube şi clipuri video care promovează conţinut extremist

Google trasează o nouă graniţă între libertatea de exprimare şi folosirea în mod abuziv a platformei YouTube pentru promovarea ideilor extremiste, cum ar fi neo-nazismul şi segregarea rasială.

Potrivit administratorilor YouTube, noua strategie anti-extremism prevede o abordare pe trei paliere. Primul vizează interzicerea conţinutului care promovară segregarea rasială sau excluderea anumitor categorii de persoane pe criterii de vârstă, gen, rasă, caste sociale, religie sau orientare sexuală. De asemenea, vor fi înlăturate clipurile YouYube care promovează negarea unor evenimente violente foarte bine documentate, cum sunt atentatele teroriste.

Al doilea palier ţine de reducerea răspândirii clipurilor YouTube al căror conţinut, deşi nu încalcă în mod flagrant regulile de postare, este de calitate îndoielnică (ex. dezinformări, false remedii medicale, abordează teorii conspiraţioniste sau redă anumite fapte şi idei într-un mod rău intenţionat). YouTube va combate conţinutul de acest tip recomandând clipuri din surse verificate, cum ar fi canale aparţinând site-urilor de ştiri şi televiziunilor.

Al treilea palier vizează penalizarea pe plan financiar a administratorilor de canale YouTube care încalcă în mod repetat regulile YouTube privind răspândirea de conţinut din categoria „hate speech”, constând în restricţionarea mijloacelor de monetizare disponibile. Folosirea reclamelor, sau a opţiunii Super Chat pentru donaţii directe în timpul sesiunilor Live Stream, nu va mai fi disponibilă.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult