Google Search va indexa mesajele electronice din Gmail

Google Search va indexa mesajele electronice din Gmail

La aproape trei luni de la lansarea Knowledge Graph, agregatorul de nume, locuri şi persoane din cadrul motorului de căutare Google, compania a anunţat extinderea serviciilor inteligente de indexare într-o direcţie nouă: serviciul Gmail.

Începând de astăzi, cei interesaţi pot activa opţiunea care va permite indexarea mesajelor electronice şi afişarea rezultatelor odată cu celelalte legături sau informaţii oferite de motorul de căutare. În plus, prin introducerea numelui Gmail în câmpul de căutare, utilizatorii vor putea căuta direct prin propriile mesaje electronice, integrarea dintre cele două servicii devenind astfel mai strânsă.

Printre exemplele date de Google se regăsesc afişarea mesajelor electronice referitoare la anumite locuri, afişarea celor mai recente mesaje ale persoanelor ale căror nume au fost introduse în caseta de căutarea sau afişarea informaţiilor privitoare la zborurile de avion ale căror coduri se regăsesc printre mesaje.

Serviciul este disponibil deocamdată doar într-o fază preliminară de test, cei interesaţi trebuind să se înscrie manual la această adresă şi să aştepte activarea acestuia în zilele următoare.

Rezultatele Gmail, afişate direct în pagina de căutări

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News