Google Store: noul magazin Google pentru hardware

12.03.2015
Google Store: noul magazin Google pentru hardware

Până în prezent, Google vindea dispozitive Nexus, Nest şi Chrome prin intermediul Play Store, acelaşi magazin prin care compania vinde conţinut digital multimedia. Odată cu extinderea ofertei hardware, compania a decis să realizeze un magazin separat, dedicat produselor fizice. Astfel a apărut Google Store, un magazin care se ocupă cu comercializarea tuturor dispozitivelor Google şi nu numai, însă momentan este disponibil doar în Statele Unite.

Momentan la vânzare se găseşte o selecţie limitată de dispozitive. Avem cele mai noi dispozitive Nexus lansate în toamna anului trecut, Nexus 6 şi Nexus 9, cât şi cel mai recent laptop cu Chrome OS, Chromebook Pixel. La categoria accesorii cu Android Wear sunt disponibile diverse modele de la producători precum Sony, Motorola şi ASUS, iar în cadrul dispozitivelor pentru redare media se găsesc Nexus Player şi Chromecast. Nest, termostatul inteligent este de asemenea disponibil.

Deşi momentan sunt listate doar câteva dispozitive din fiecare categorie, cu siguranţă Google Store va evolua şi va integra o ofertă mai bogată. Deja există butoane pentru a afişa „toate telefoanele” sau „toate tabletele”, deşi în acest moment este disponibil doar câte un produs din fiecare tip. Sunt disponibile de asemenea şi accesorii pentru dispozitivele vândute.

În urma deschiderii Google Store, Google Play Store devine un magazin care comercializează exclusiv aplicaţii pentru Android, cărţi, muzică şi filme. Momentan încă există componenta de hardware în Play Store, însă cu siguranţă aceasta va dispărea în curând.

Google Store debutează în Statele Unite acum şi va fi extins şi în alte regiuni în lunile care urmează. Probabil că România nu va fi printre ţările care vor primi suport în viitorul apropiat, însă Google aduce în general mai repede servicii aici în comparaţie cu alte companii concurente. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult