Google Street View coboară sub nivelul oceanelor

Google Street View coboară sub nivelul oceanelor

Google Street View, celebra tehnologie de mapare fotografică panoramică inclusă în Google Maps şi Google Earth, a depăşit limitele drumurilor prin utilizarea de către companie a unor camere montate pe triciclete, sănii motorizate sau trenuri. Google a anunţat ieri extinderea acestor apreciate imagini sub suprafaţa oceanului, încălcând astfel cu brutalitate dreptul la intimitate al ţestoaselor şi peştilor.

În colaborare cu The Catlin Seaview Survey, Google a integrat în Street View o colecţie de imagini panoramice capturate în zone interesante pentru amatorii de scufundări, lista cuprinzând în acest moment Heron, Lady Elliot şi Wilson Islands din zona Marii Bariere de Corali din largul Australiei, craterul Molokini şi Hanauma Bay din Hawaii şi insulele Apo din Filipine.

Google Street View, versiunea subacvatică

Cu ajutorul unei camere foto speciale, scafandrii angajaţi de The Catlin Seaview Survey au acoperit aceste zone într-un ritm de 4 kilometri pe oră, oferindu-ne acum şansa de a arunca un ochi la frumuseţile lumilor subacvatice din aceste zone.

Ca punct de plecare, deoarece zonele acoperite sunt destul de greu de găsit răsfoind pe Google Maps, Google oferă şi o galerie foto cu coordonatele exacte.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News