Google testează un nou design pentru playerul de YouTube

15.04.2015
Google testează un nou design pentru playerul de YouTube

Player-ul video de pe YouTube nu a mai primit actualizări de multă vreme, designul negru cu butoane albe fiind folosit deja de câţiva ani. Întrucât Google a adoptat un design mult mai modern pe majoritatea platformelor mobile sau pe alte dispozitive inteligente, în curând va modifica şi varianta din browser pentru a o alinia la filosofia de design mai aerisită. Partea cea mai bună este că putem testa noua interfaţă chiar acum.

Întreaga bară de jos, care include butoanele de control cât şi linia de seek dispar complet în noul player. Acestea apar doar atunci când utilizatorul poziţionează cursorul mouse-ului deasupra clipului şi încearcă să ocupe cât mai puţin spaţiu pe ecran. Bara de jos este astfel transparentă, butoanele plutind direct peste materialul video redat. Totul este mult mai „plat” în aparenţe, o caracteristică împrumutată de la Material Design de pe Android.

Din fericire, acestea nu au fost singurele elemente pe care le-a moştenit de la sistemul de operare mobil. Animaţiile fluide realizate pe mobile prin intermediul mediului software ART apar şi în noul YouTube, fiecare buton oferind mişcări fluide. Butonul de play se transformă în cel de pauză, meniul de setări include tranziţii şi butoane animate, iar volumul schimbă pictograma aferentă într-un mod mult mai plăcut. Deşi la suprafaţă toate aceste diferenţe ar putea părea majore, adevărul este că în termeni de funcţionalitate nu s-a schimbat nimic. Playerul de YouTube oferă aceleaşi butoane în aceleaşi locuri deja cunoscute, aşa că nu va fi nevoie de o perioadă de adaptare.

Pentru a accesa noul player chiar acum, aveţi nevoie de browserul Chrome şi de extensia EditThisCookie din Chrome Web Store. Odată ce aţi pornit un clip pe YouTube.com, apăsaţi pe butonul noii extensii şi căutaţi linia „VISITOR_INFO1_LIVE”. Un click pe această valoare oferă posibilitatea de a o edita. Textul care se găseşte în acest cookie trebuie modificat în „Q06SngRDTGA”. În cele din urmă, YouTube trebuie să fie afişat în limba engleză (varianta pentru SUA). Din momentul în care toate aceste condiţii sunt îndeplinite, YouTube va fi afişat cu noua interfaţă atât pe site, cât şi în varianta pentru embed.

Nu este clar încă dacă Google va lansa noul player în viitorul apropiat sau dacă acesta este un simplu test pentru o schimbare de look care va veni mai târziu. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult