Google va eticheta ştirile false în listele cu rezultate la căutări

07.04.2017
Google va eticheta ştirile false în listele cu rezultate la căutări

Cei care folosesc Google Search pentru căutarea surselor de ştiri vor avea un ajutor în plus pentru ocolirea ştirilor false.

Spre exemplu, atunci când iniţiem o căutare vizând informaţii despre un subiect intens discutat, Google va servi în deschiderea listei cu rezultate un panou Fact Checker, conţinând informaţii extrase din site-uri recunoscute pentru publicarea de informaţii verificate şi demascarea ştirilor false.

Scopul este de a ajuta utilizatorii Google Search în judecarea bine informată a faptelor prezentate.

Pentru a primi statutul de Fact Checker, publicaţiile aspirante trebuie să întrunească set foarte strict de criterii, presupunând verificarea corectitudinii informaţiilor din surse multiple şi respectarea regulilor de postare Google News.

Deşi utilă, noua secţiune Fact Checker nu modifică listele obişnuite cu rezultate Google Search, articolele publicate de sursele tradiţionale de ştiri apărând la grămadă cu dezinformări şi articole ofensatoare răspândite de site-uri mai puţin cunoscute, lăsând în seama cititorului să discearnă care sunt sursele corecte de informare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult