Google va penaliza încălcările repetate ale drepturilor de autor

13.08.2012
Google va penaliza încălcările repetate ale drepturilor de autor

Algoritmii de căutare şi afişare a rezultatelor folosiţi de motorul de căutare Google vor penaliza site-urile pentru care au fost trimise prea multe notificări referitoare la încălcarea drepturilor de autor, modificările urmând să se propage începând de astăzi.

Anunţul a fost făcut prin intermediul blogului Google Search în cursul zilei de vineri şi, conform acestuia, penalizările vor deveni din ce în ce mai drastice cu cât numărul de plângeri justificate este mai mare. Acum circa doi ani, Google a început să devină mai atent cu plângerile proprietarilor drepturilor de autor, una dintre primele măsuri fiind eliminarea rezultatelor care conţin cuvântul „torrent” din cadrul facilităţilor Autocomplete şi Instant search.

Aceste măsuri sunt necesare atât pentru evitarea conflictelor juridice cu deţinătorii drepturilor de autor. cât şi pentru păstrarea relevanţei rezultatelor. În urma modificărilor care vor intra în vigoare de astăzi, site-urile pentru care au fost primite multe plângeri vor fi împinse către coada listei de rezultate, utilizatorului oferindu-i-se mai întâi conţinut, presupus până la proba contrarie, legitim. Cu toate acestea, nimic nu a putut împiedica algoritmii de căutare să indexeze în continuare, Google devenind practic una dintre cele mai mari baze de date de legături Web către materiale piratate.

După cum compania a afirmat în repetate rânduri, aceste modificări nu alterează algoritmii software care indexează conţinutul, ci doar pe cei de căutare şi afişare. Astfel, modificările făcute în urma unei plângeri nejustificate care este ulterior invalidată pot fi anulate rapid fără pierderea indexărilor deja făcute.

Google Search va verifica mai atent ce afişează

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News