Gruparea de hackeri “Anonymous” ameninţă din nou Facebook

Gruparea de hackeri “Anonymous” ameninţă din nou Facebook

Anonymous, una dintre cele mai active grupări de hackeri şi totodată cele mai bine puse la punct, cheamă Internauţii la protest. Protestul, organizat împotriva controversatelor legi SOPA şi PIPA, se vrea a fi de fapt un răspuns la o provocare prin care hackerii să demonstreze că pot ataca şi închide, temporar, cea mai mare reţea de socializare – Facebook.

În videoclipul postat pe YouTube, Anonymous precizează că Facebook are peste 60.000 de servere, dar cu toate acestea reuşita este posibilă.

Mai greu de înţeles este contextul în care apare această ameninţare. Facebook se numără printre opozanţii legii SOPA, iar în ciuda controverselor pe care le stârneşte, reţeaua lui Zuckerberg reprezintă o formă de manifestare liberă în online.

Anonymous a ameninţat cu un atac asupra Facebook şi anul trecut, dar la data specificată (5 noiembrie) nu s-a întâmplat nimic.

Şi atunci, şi acum, un presupus membru al grupării, a precizat că ameninţările nu aparţin de fapt celor de la „Anonymous” şi sunt false. În acest caz, aşteptările celor care speră să pice reţeaua Facebook sunt în zadar.

Data la care ar putea avea loc atacul este 28 ianuarie 2012.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News