Hacker american, acuzat de crimă după ce un muncitor angajat să-i construiască o reţea secretă de tuneluri subterane şi-a pierdut viaţa într-un incendiu

Autori: Adrian Popa, Aurelian Mihai 05.06.2018
Hacker american, acuzat de crimă după ce un muncitor angajat să-i construiască o reţea secretă de tuneluri subterane şi-a pierdut viaţa într-un incendiu

Expert în securitate cibernetică, hacker-ul pe nume Daniel Beckwitt plănuia construirea unui buncăr subteran care să îl protejeze de „ameninţări internaţionale” cum ar fi un atac nuclear din partea Coreei de Nord.

Surprinzător este că Beckwitt a ţinut prezentări pe teme de securitate în cadrul DefCon şi SchmooCon, fiind considerat un hacker de succes, destul de bine ancorat în realitate.

Potrivit investigaţiilor publicate de autorităţi, sub locuinţa din oraşul Bethesda (aflat în statul american Maryland) Beckwitt a construit o reţea complicată de tuneluri, depăşind cu mult limitele terenului aflat în proprietate. Aflate la o adâncime de 6 metri şi întinse pe o distanţă de 60 metri în mai multe direcţii, tunelurile au fost săpate cu ajutorul unui muncitor transportat cu ochii acoperiţi, încât acesta să nu poată şti niciodată locaţia exactă.

Din păcate, obsesia lui Beckwitt de a nu lăsa nici o urmă la suprafaţă a dus la acumularea unor mari cantităţi de resturi în subteran, ignorarea completă a regulilor elementare de siguranţă cauzând declanşarea unui incendiu. Nevoit să dea explicaţii autorităţilor, acesta a recunoscut existenţa reţelei de tuneluri, unde ajutorul său a fost găsit asfixiat. Surprinzător este că „minerul”  de ocazie, un tânăr pe nume Askia Khafra, a participat cu entuziasm la „operaţiunea secretă”, lăudându-se pe Facebook si Twitter cu realizările sale.

 

Tags: