Instagram va putea traduce automat orice limbă

23.06.2016
Instagram va putea traduce automat orice limbă

Instagram a depăşit pragul de 500 de milioane de utilizatori activi de curând, însă acest eveniment de sărbătoare nu opreşte nici măcar o clipă maşinăria din spatele reţelei de socializare. Un nou anunţ publicat pe contul oficial Instagram informează utilizatorii despre o nouă funcţie iminentă, care va ajuta utilizatorii din diverse ţări ale globului să interacţioneze mai uşor între ei. Este vorba despre traduceri automate, o funcţie implementată deja pe Facebook.

La lansare, funcţia de traducere va oferi suport pentru 24 de limbi. Acestea vor putea fi traduse cu o simplă apăsare de buton sub textul afişat, indiferent dacă acesta se află în descrierea fotografiei, pe profilul de utilizator sau în comentarii. Facebook face acest lucru de multă vreme, folosind până de curând Bing Translations, însă de curând a făcut tranziţia la un algoritm propriu, bazat pe „deep learning”. Acelaşi algoritm va fi implementat şi pe Instagram în viitorul apropiat, iar suport pentru mai multe limbi va fi adăugat în timp.

Nu există o dată exactă pentru lansarea acestei funcţii, însă anunţul specifică că mulţi dintre utilizatori o vor primi în următoarea lună. De asemenea, traducerile vor fi disponibile doar pentru articolele şi comentariile publicate de curând, întrucât sistemul de „învăţare” al limbilor abia a fost pornit de curând şi analizează exclusiv conţinutul nou.

Citeşte şi Reţeaua Instagram numără acum peste 500 milioane de utilizatori activi

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult