Microsoft OneDrive va oferi stocare cloud nelimitată abonaţilor Office 365

Microsoft OneDrive va oferi stocare cloud nelimitată abonaţilor Office 365

Noul manager Satya Nadella a anunţat de la bun început că noua direcţie în care se va îndrepta compania Microsoft va fi cea a serviciilor cloud şi a platformelor mobile, iar paşii făcuţi în acest răstimp ne arată că cei din Redmond au ambiţii mari. Cel mai recent anunţ vizează serviciul de stocare online OneDrive, compania anunţând ieri seară că toţi abonaţii Office 365 vor beneficia de spaţiu nelimitat de stocare.

Microsoft a anunţat acum patru luni că abonaţii Office 365 vor beneficia de 1 TB de spaţiu de stocare, atractivitatea serviciului fiind sporită ulterior de anunţul ridicării limitei dimensiunii fişierelor stocate la 10 GB. Ieri seară, compania a anunţat că toţi abonaţii Office 365 vor primi şi mai mult, spaţiul de stocare care va fi oferit abonaţilor existenţi sau viitori urmând să devină nelimitat.

Pentru început, de noua ofertă vor beneficia abonaţii care au optat pentru Office 365 Personal, Office 365 Home sau Office 365 University. Activarea spaţiului nelimitat de stocare a început de ieri şi va continua treptat în cursul următoarelor luni, cei grăbiţi putându-se înscrie manual pe o listă de aşteptare care promite să grăbească lucrurile. Pentru companiile care au optat pentru OneDrive for Business, noua ofertă nelimitată va deveni disponibilă începând cu 2015.

Utilizatorii OneDrive care nu au un abonament Office 365 vor avea la dispoziţie acelaşi spaţiu de stocare ca până acum, adică 15 GB gratuiţi şi încă o bonificaţie de 15 Gb în cazul în care au activat opţiunea de backup Camera Roll pe telefoanele mobile. Chiar şi fără o actualizare a ofertei pentru utilizatorii neplătitori, Microsoft păstrează supremaţia în acest domeniu deoarece oferă mai mult decât Google Drive (15 GB), Box (10 GB), iCloud Drive (5 GB) sau Dropbox (2 GB).

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News