Microsoft promite că nu va mai impune instalarea forţată a versiunilor noi de Windows

Microsoft promite că nu va mai impune instalarea forţată a versiunilor noi de Windows

Un singur click dat la întâmplare şi aveai de aşteptat cu orele în faţa calculatorului, acasă sau la birou în timpul programului de lucru, în timp ce PC-ul este actualizat la cea mai nouă versiune de Windows 10.

Astfel de „surprize” făcute de Microsoft utilizatorilor de Windows ar trebui să rămână simple amintiri, după ce compania americană a fost obligată în urma unui proces deschis la un tribunal din Germania să promită că nu va mai forţa niciodată descărcarea pe hard disk a kit-urilor de instalare Windows fără acordul utilizatorilor.

Lăsând la o parte declaraţia formală, Microsoft a renunţat de ceva vreme la afişarea mesajelor-capcană „Get Windows 10”, înlocuind strategia de a creşte prin orice mijloace cota de piaţă a sistemului Windows 10 cu o atitudine mai relaxată, de a vinde licenţe pentru sistemul de operare şi aştepta creşterea bazei de utilizator în ritm natural, pe măsură ce vechile PC-uri sunt înlocuite cu unele de generaţie nouă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult