Microsoft SkyDrive, actualizat cu opţiuni noi pentru sincronizarea şi partajarea fişierelor

16.11.2012
Microsoft SkyDrive, actualizat cu opţiuni noi pentru sincronizarea şi partajarea fişierelor

Microsoft a actualizat serviciul său de stocare şi sincronizare online SkyDrive cu o serie de facilităţi noi, compania încerc să facă mai comodă utilizarea acestuia pe o piaţă de profil din ce în ce mai aglomerată.

Relansat la începutul acestui an, SkyDrive oferă un spaţiu gratuit de stocare de 7GB, utilizatorii care au avut un cont făcut anterior având la acea vreme ocazia să păstreze spaţiul de25GB oferit anterior, o ofertă superioară celei oferite de rivalii consacraţi precum Dropbox, Box sau Sugarsync.  

Listei de modificări operate de companie în acest interval li se alătura acum actualizarea clienţilor Windows, Windows Phone 8 şi Android cu opţiunile de selectare a directoarelor care vor fi sincronizate şi cu partajarea mai rapidă direct din interfaţa Windows Explorer sau Finder.

Prima opţiune este afişată chiar în momentul instalării, utilizatorii putând alege care dintre directoarele locale vor fi plasate online şi sincronizate. Opţiunea nu este atât de complexă precum cea oferita de clientul SugarSync, de exemplu, dar permite totuşi un management mai bun al datelor.

Cea de-a doua opţiune permite accesarea unui fişier local şi deschiderea paginii aferente acestuia în browser pentru setarea opţiunilor de partajare. Din păcate, nici această opţiune nu generează direct o adresă URL, aşa cum ne-a obişnuit Dropbox, dar în mod cert este mai utilă decât nimic. Clienţii pentru Windows şi OS X pot fi deja descărcaţi de pe pagina SkyDrive.

Clientul pentru Android a primit opţiuni de accesare a fişierelor stocate pe cardul de memorie, nu doar a celor aflate în memoria internă, opţiuni de sortare şi de redenumire a fişierelor şi directoarelor. Platforma Windows Phone 8 beneficiază în plus de opţiuni de control a dimensiunilor imaginilor sincronizate în mod automat şi opţiuni de căutare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News