Microsoft SkyDrive, relansat sub numele OneDrive. Funcţii noi şi 100GB spaţiu de stocare gratuit

19.02.2014
Microsoft SkyDrive, relansat sub numele OneDrive. Funcţii noi şi 100GB spaţiu de stocare gratuit

După ce a pierdut în instanţă dreptul de folosire a denumirii SkyDrive, Microsoft încearcă acum o relansare în forţă a serviciului său de stocare online. Purtând numele OneDrive, noua versiune aduce funcţii noi, dar şi o serie de beneficii celor dispuşi să o încerce.

Pe lângă schimbarea de nume şi logo, Microsoft a modificat adresa web în onedrive.com şi a lansat versiuni noi de aplicaţii pentru toate platformele mobile şi desktop. Suplimentar, relansarea este sărbătorită cu o promoţie în care primii 100.000 utilizatori OneDrive sunt recompensaţi cu 100GB spaţiu de stocare gratuit valabil timp de 1 an.

La capitolul funcţii noi, aplicaţia OneDrive pentru dispozitive cu Android primeşte suport pentru copierea automată a pozelor şi clipurilor video  în contul OneDrive de îndată ce au fost obţinute. Trebuie spus că această funcţie era deja prezentă în versiunile SkyDrive pentru iOS şi Windows Phone.

Suplimentar, clipurile video pot fi redate şi distribuite în OneDrive la fel de simplu ca albumele cu poze. Clipurile stocate în contul One Drive sunt recomprimate automat pentru vizionare în funcţie de tipul conexiunii la internet şi rezoluţia dispozitivului folosit, asigurând astfel condiţii optime pentru vizionare.

Dacă în mod implicit OneDrive oferă numai 7GB spaţiu de stocare gratuit, utilizatorii au posibilitatea să-şi adauge până la 5GB spaţiu suplimentar trimiţând invitaţii prietenilor şi apropiaţilor, primind în schimb câte 500MB pentru fiecare utilizator nou recrutat. Alţi 3GB pot fi obţinuţi activând funcţia de backup pentru camera foto în aplicaţia OneDrive, ridicând totalul la 15GB. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult