Microsoft va adăuga în pachetul Office 365 o nouă protecţie împotriva opţiunii „Reply all”

13.12.2019
Microsoft va adăuga în pachetul Office 365 o nouă protecţie împotriva opţiunii

Folosită pentru a răspunde cu un singur buton tuturor persoanelor aflate pe lista de destinatari ai unui mesaj, opţiunea Reply all poate da naştere unei adevărate reacţii în lanţ, manifestată prin transmiterea aproape simultană a unui număr foarte mare de mesaje care pot copleşi serverele email.

Cunoscută drept email storm, problema apare mai ales în cadrul organizaţiilor cu un număr mare de angajaţi, răspunderea accidentală cu opţiunea Reply all la un mesaj ce are ataşată o listă foarte mare de recipienţi cauzând multiplicarea răspunsului, care ajunge apoi la toate persoanele din lista respectivă. Dacă şi alte persoane răspund la mesaj într-un timp foarte scurt, eventual folosind acelaşi buton Reply all, deja simptomele sunt asemănătoare unui atac DDoS, volumul mare de informaţie copleşind serverul companiei.

Potrivit Microsoft, nu mai puţin de 11500 dintre angajaţii proprii au căzut victime unui email storm care le-a aglomerat conturile email cu un număr uriaş de mesaje neintenţionate.

Microsoft a inclus deja în produsul Exchange Online mai multe caracteristici care ajută la prevenirea accidentelor email storm sau cel puţin la ameliorarea efectelor sale, cum ar fi limite mai stricte pentru numărul de recipienţi şi folosirea listelor de distribuţie.

Un nou filtru Reply-All Storm Protection urmează să fie disponibil pentru serviciul Exchange Online spre jumătatea anului 2020, capabil să detecteze în timp real apariţia fenomenului email storm, blocând pentru o scurtă perioadă de timp abilitatea utilizatorilor prinşi în acesta de a răspunde la mesaje.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult