Noi tendinţe printre utilizatorii Facebook – tot mai mulţi accesează reţeaua de pe dispozitive mobile

29.01.2015
Noi tendinţe printre utilizatorii Facebook - tot mai mulţi accesează reţeaua de pe dispozitive mobile

Odată cu ultimul raport trimestrial, administratorii celei mai mari reţele de socializare din lume au anunţat stabilirea unui record privind numărul de utilizatori care accesează Facebook de pe dispozitive mobile.

În prezent, Facebook numără mai mult de 526 milioane utilizatori lunar, conectaţi exclusiv folosind dispozitive mobile: smartphone, tablete, smartwatch, etc. Comparată cifrei de 456 milioane utilizatori raportată trimestrul anterior creşterea nu este deloc neglijabilă, însă dacă ne raportăm la cei 296 milioane utilizatori raportaţi în aceeaşi perioadă a anului trecut creşterea de aproximativ 78% este impresionantă.

Noi tendinţe printre utilizatorii Facebook - tot mai mulţi accesează reţeaua de pe dispozitive mobile

Raportat la numărul total de 1.39 miliarde utilizatori activi pe Facebook, rezultă că aproximativ 38% dintre utilizatorii Facebook folosesc în mod exclusiv platformele mobile, accesând reţeaua de socializare fie cu ajutorul aplicaţiei Facebook, Messenger sau interfaţa web pentru dispozitive mobile. Trebuie spus că studiul nu ia în considerare şi utilizatorii WhatsApp sau Instagram, platforma de socializare alternativă deţinută tot de Facebook.

Cât despre numărul total de utilizatori pe mobil, dar care nu folosesc în mod exclusiv această platformă, statisticile arată un număr de 1.19 milioane utilizatori lunar, din care 745 milioane  folosesc zilnic dispozitive mobile pentru accesarea reţelei Facebook. Notabil este şi că 69% din totalul veniturilor rezultate din publicitate, aproximativ 3.59 miliarde dolari, este generat de platforme mobile. Spre comparaţie, în aceeaşi perioadă a anului trecut proporţia era de numai 53%.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult