Orange are cea mai rapidă reţea mobilă, conform Ookla

22.09.2018
Orange are cea mai rapidă reţea mobilă, conform Ookla

Conform datelor colectate de Ookla folosind aplicaţia SpeedTest pentru smartphone-uri, Orange are cea mai rapidă reţea mobilă pentru traficul de internet din România. Informaţiile au fost colectate în prima jumătate a anului 2018 şi este bazată pe experienţa tuturor celor care au testat reţeaua pe dispozitive iOS şi Android.

Din cele 746.575 teste SpeedTest realizate pe 125.000 de dispozitive mobile pe teritoriul ţării, testele realizate de pe reţeaua LTE Orange au oferit consistent rezultate mai bune decât concurenţa din piaţă: Vodafone, Telekom şi Digi. Orange a atins o medie de viteză de 41,09 Mbps la download şi 15,78 la upload, pentru un scor agregat de 36,96 în baremul Ookla.

Acesta nu este singura distincţie pe care Orange a primit-o în 2018, Systemics PAB desemnând această reţea drept cea mai bun pentru voce şi date din România în această vară, în urma uinui studiu naţional care a avut loc în perioada iunie-iulie 2018.

Informaţii preluate de pe zfcorporate.ro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult