Reţeaua Facebook ar putea primi funcţie pentru derularea pozelor în stilul Instagram

18.11.2019
Reţeaua Facebook ar putea primi funcţie pentru derularea pozelor în stilul Instagram

Denumită Popular Photos, noua categorie ar urma să centralizeze pozele cu multe aprecieri încărcate de alţi utilizatori Facebook, într-un feed care poate fi derulat la nesfârşit folosind simple alunecări pe suprafaţa touch.

Sistemul este folosit deja la afişarea de recomandări pentru alte clipuri video de vizionat, putând fi activat trăgând în sus de orice clip video redat în modul full-screen.

În forma actuală, atunci când interacţionezi cu o poză pentru a o vedea în modul maximizat aceasta apare pe un simplu fundal negru, derularea sus-jos sau o alunecare în lateral aducând înapoi ecranul anterior. Însă cu funcţia Popular Photos derularea în jos va scoate la iveală mai multe poze încărcate de persoane din lista ta de prieteni şi alte poze publice auto-selectate pe baza algoritmilor Facebook.

Pentru a facilita noua experienţă vizuală, descrierile ataşate fiecărei poze vor apărea în limita a 65 de caractere sau aproximativ două rânduri text, mesajul complet putând fi citit integral şi adăugate comentarii numai după folosirea butonului See More.

Administratorii reţelei de socializare confirmă că faza de testare a funcţiei Popular Photos s-a încheiat deja, însă deocamdată un oferă mai multe detalii cu privire la concluziile experimentului şi eventuale planuri pentru introducerea acesteia pentru toţi utilizatorii Facebook.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult