Samsung şi Mastercard vor lansa în Europa o nouă platformă pentru plăţi electronice

31.07.2015
Samsung şi Mastercard vor lansa în Europa o nouă platformă pentru plăţi electronice

Implementată de LoopPay, competitorul Apple Pay achiziţionat de Samsung la începutul acestui an, platforma Samsung Pay va permite folosirea telefoanelor Samsung pentru a face cumpărături în mod rapid şi comod.

Aflată deja în fază de testare în Coreea de Sud, platforma Samsung Pay va fi extinsă mai întâi în Statele Unite, iar apoi şi în Europa. Potrivit companiei, noua platformă pentru plăţi electronice este implementată cu sprijinul Mastercard şi ai altor parteneri.

Astfel, telefoanele echipate cu sistem Samsung Pay vor putea face plăţi prin intermediul MasterCard Digital Enablement Service (MDES), acelaşi serviciu folosit şi de iPhone 6 sau Apple Watch pentru efectuarea de plăţi contactless prin NFC.

Samsung şi Mastercard vor lansa în Europa o nouă platformă pentru plăţi electronice

Diferenţă notabilă între sistemele Apple Pay şi Samsung Pay, cel din urmă este compatibil şi cu terminale de plăţi de generaţie mai veche, care folosesc tehnologii MST (magnetic strip), astfel că proprietarii magazinelor nu vor fi nevoiţi să investească în noi terminale cu suport NFC pentru a folosi Samsung Pay. Potrivit informaţiilor furnizate chiar de Samsung, prezenţa compatibilităţii MST va permite folosirea platformei Samsung Pay de până la 30 milioane comercianţi la nivel global, cu condiţia ca parteneriatele aflate încă la stadiu de negocieri să se materializeze.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult