Schimbare importantă în Facebook Messenger: de acum oricine îţi va putea trimite mesaje

28.10.2015
Schimbare importantă în Facebook Messenger: de acum oricine îţi va putea trimite mesaje

Într-o mişcare gândită să facă utilizatorii Facebook Messenger mai uşor de contactat, spre exemplu de către companiile de publicitate care până acum se ocupau doar cu apeluri telefonice nesolicitate, administratorii reţelei de socializare au înlăturat restricţia care permitea iniţierea sesiunilor de mesagerie instant doar de către persoanele aflate deja în lista de prieteni.

Dacă până acum, pentru a te contacta, persoana interesată trebuia mai întâi să-ţi trimită o solicitare de prietenie, iar tu să o accepţi, acum oricine îţi va putea trimite mesaje prin Facebook Messenger, singura cerinţă fiind să-ţi cunoască numele de utilizator sau numărul de telefon. Totuşi, mesajul nu va apărea imediat pe ecran, aplicaţia afişând mai întâi o ˝solicitare pentru mesaj„, pe care o poţi accepta sau ignora.

Schimbare importantă în Facebook Messenger: de acum oricine îţi va putea trimite mesaje

Trebuie spus că acest mod de abordare exista şi până acum, însă mesajele primite de la necunoscuţi apăreau într-un inbox separat de cel principal numit ˝other„ şi numai în interfaţa Facebook pentru desktop, trecând astfel complet neobservate pentru utilizatorii aplicaţiei de mobil.

Potrivit administratorilor Facebook, schimbarea are menirea de a face mai uşoară comunicarea ocazională cu persoane (ex, contacte de afaceri) pe care nu vrei neapărat să le adaugi în lista de prieteni. Totodată, comunicarea prin Facebook Messenger poate fi începută mai rapid, utilizatorul decizând mai târziu dacă vrea să adauge, sau nu, persoana care l-a contactat în lista de prieteni.

Din păcate schimbarea făcută deschide şi o portiţă de intrare pentru mesaje SPAM, pe care însă administratorii Facebook promit să le ţină sub control.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult