Schimbaţi iar parola, deoarece Yahoo! Mail a fost compromis din nou

02.03.2017
Schimbaţi iar parola, deoarece Yahoo! Mail a fost compromis din nou

După nenumărate cazuri în care serviciul Yahoo! Mail a fost compromis de hackeri, avem din nou veşti proaste pentru utilizatori. Serviciul a fost victima unui alt atac în ultimii doi ani, iar 32 de milioane de conturi au fost afectate.

 

În acest nou caz atacatorii au intrat în conturile utilizatorilor fără să aibă nevoie de parole. Ei au folosit cookie-uri modificate pentru a accesa conturile.

Yahoo! spune că suspecţii sunt tot cei care au compromis serviciul său în 2014 şi că este vorba de un atac sponsorizat de un stat. În acel caz au fost afectate peste 500 de milioane de conturi. Asta după ce în 2013 au fost compromise peste 1 miliard de conturi.

 

Toate aceste breşe de securitate au micşorat preţul pe care Verizon îl va plăti în final pentru achiziţia Yahoo!. Operatorul telecom a scăzut oferta cu 350 de milioane de dolari, la 4,48 miliarde de dolari.

 

 

Securitatea precară a conturilor Yahoo! este un motiv întemeiat care ar trebui să vă determine, în cazul în care încă mai sunteţi utilizatori, să treceţi pe alte platforme.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult