Serviciul Google Now ar putea fi relansat sub un alt nume

21.09.2016
Serviciul Google Now ar putea fi relansat sub un alt nume

Fără un avertisment prealabil, Google a eliminat din ultima versiune beta a aplicaţiei Search pentru Android aproape toate referinţele la serviciul Google Now, lăsând în loc doar descrieri generice pentru funcţiile respective.

Aşa numitele Now cards” se numesc acum “Feeds” iar “Now on Tap” este referită acum cu denumirea “Screen search”. Ce-i drept, reflectând mai bine funcţionalitatea oferită, opţiunile redenumite indică o schimbare de strategie din partea Google, compania părând să pregătească relansarea Google Now ca parte integrantă a noului serviciu Google Assistant.

Creat pentru a furniza în timp real informaţii relevante pentru utilizatori, Google Now a devenit oricum sinonim cu programul de asistenţă prin comandă vocală, folosirea sa în paralel cu noul Google Assistant riscând să creeze confuzie.

Încă nelansat, serivicul Google Assistant ar putea fi prezentat oficial în data de 4 octombrie, cu ocazia dezvăluirii primelor modele smartphone din seria Google Pixel.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult