Skinează-ţi Gmail-ul în doi timpi şi trei mişcări

Skinează-ţi Gmail-ul în doi timpi şi trei mişcări
Stylish

Dacă eşti genul care pune mare preţ pe modificarea interfeţelor grafice, fie că îţi place să schimbi felul în care arată Windows-ul, fie personalizezi la sânge modul în care arată şi se comportă fiecare progrămel, atunci eşti la un pas de a trece la modificarea aspectului site-urilor Web. Da, acesta este următorul pas. Poţi să schimbi modul în care arată şi se comportă diverse site-uri. Tot ce îţi trebuie pentru aceasta este Firefox, o extensie pentru acest browser şi un aşa-numit script (sau mai multe).

Mă voi referi în acest articol în mod special la Gmail şi la două modalităţi simple prin care poţi schimba felul în care acest serviciu arată. Prima condiţie pentru a "skina" Gmail-ul este să foloseşti Firefox. Sunt plugin-uri şi pentru Internet Explorer care realizează acest lucru, dar nu mă voi referi la ele în acest articol, ci doar la Firefox.

Există două extensii care poţi skina Gmail în Firefox: Stylish şi Greasemonkey. În principiu, modalitatea de skinare este aceeaşi.

Stylish

Mai întâi instalezi Stylish de aici şi restartezi Firefox. Extensia în sine nu poate modifica site-urile, ci doar prin intermediul anumitor scripturi (numite şi stiluri) pe care le aplică în momentul încărcării unui site. Nu-ţi face griji în legătură cu script-urile, nu trebuie să ştii programare şi să le creezi tu. Există suficiente script-uri pe Internet pe care trebuie doar să le instalezi.

Script-uri pentru Stylish poţi instala de aici. Ca să găseşti script-uri pentru Gmail nu trebuie decât să dai search după gmail folosind căsuţa de căutare din pagina respectivă. Vei găsi foarte multe script-uri care modifică fie aspectul Gmail, fie modul în care se comportă anumite funcţii ale acestuia. În ceea ce priveşte modificarea aspectului, există script-uri care alterează numai anumite elemente grafice şi script-uri care se comportă întocmai unei teme şi modifică întregul site.

Ca exemplu, am ales din lunga listă de script-uri Gmail Redesigned (by Globex Designs). Este unul din script-urile care modifică complet modul în care arată Gmail. Pentru a-l instala trebuie să apeşi butonul Load into Stylish din pagina script-ului.

gmail stylish

Nu trebuie însă să te limitezi la acest script. Poţi să experimentezi şi să instalezi diverse alte script-uri pentru a obţine un rezultat pe gustul tău. Există script-uri care pot ascunde reclamele Google, care afişează în dreptul mesajelor iconiţe care arată tipul ataşamentului, care ascund numărul de spam-uri primite şi multe altele.

gmail stylish

Urmărește Go4IT.ro pe Google News