Top 10 site-uri pentru editarea imaginilor

24.11.2008
Top 10 site-uri pentru editarea imaginilor
Încă cinci

Photoshop Express

https://www.photoshop.com/express/landing.html

Nu puteau să lipsească din acest top chiar cei de la Adobe, experţi în prelucrare grafică. În luna martie aceştia au scos pe piaţă Photoshop Express, un fel de versiune online a celebrului Photoshop.

Arată foarte bine, se mişcă bine şi are foarte multe instrumente (pentru o aplicaţie online). Mai multe despre Photoshop Express poţi citi în articolul pe care i l-am dedicat cu ocazia lansării.

Photoshop Express

FlauntR

http://www.flauntr.com

Deşi nu impresionează prin mai nimic, FlauntR este foarte uşor de folosit şi are instrumentele de bază plus câteva decoruri cu care să-ţi delectezi prietenii. Nu îl poţi folosi fără să-ţi faci cont.

FlauntR

Lunapic

http://www.lunapic.com/editor

Lunapic are multe instrumente utile, dintre cele de bază. Şi la capitolul efecte şi animaţii stă foarte bine. Însă nu-mi place deloc interfaţa. E învechită şi nu-mi face plăcere să-l folosesc.

Lunapic

Phixr

http://www.phixr.com

Phixr are ca atu viteza. Se mişcă foarte repede. În schimb, nu arată aşa bine, iar simbolurile atribuite instrumentelor nu sunt cele standard. Din cauza asta ai nevoie de timp pentru a te acomoda cu interfaţa.

Phixr

Pixenate

http://pixenate.com

Pixenate îţi permite să editezi fotografiile de pe Flickr şi cele pe care le încarci de pe propriul calculator. În afară de setul basic de instrumente, acesta are o funcţie pe care n-am mai văzut-o la alte site-uri. Este vorba de un instrument care albeşte dinţii (şi nu e vorba de pasta de dinţi).

Pixenate

De ce site-uri?

Poate unii se întreabă de ce ar folosi aceste site-uri în loc să utilizeze programele de PC. În fond şi la urma urmelor funcţionalitatea este favorabilă programelor. Sunt două motive importante. În primul rând aceste servicii sunt gratuite. În al doilea rând scapi de instalarea unui program. Ai nevoie sa faci Crop la o poză, intri pe site, faci crop şi o salvezi. Rapid şi la obiect.

Cinci

Unii ştiu. Alţii poate încă n-au aflat că există multe site-uri, numite şi servicii Web, care se comportă ca nişte programe obişnuite de calculator. În această categorie se încadrează şi site-urile care îţi permit să editezi imagini sau să-ţi prelucrezi fotografiile pe care le-ai făcut cu o cameră foto digitală.

Există zeci de astfel de site-uri. Unele destul de cunoscute (de exemplu Picnik care este folosit pentru editarea pozelor de pe Flickr ), iar altele aproape deloc. Dintre acestea am ales 10 site-uri reprezentative pentru acest domeniu. Nu fac o ierarhie pentru că nu am testat amănunţit fiecare site în parte. Însă cele 10 sunt reprezentative pentru categoria din care fac parte.

aboneaza-te la newsletter-ul si RSS-ul go4it.ro

Funcţionalitatea oferită aceste site-uri nu se ridică la nivelul programelor de prelucrare grafică cu pretenţii. Acestea oferă doar instrumentele de bază pentru prelucrarea imaginilor. Însă, de multe ori, pentru majoritatea userilor instrumentele oferite sunt suficiente.

Picnik

http://www.picnik.com

Cum spuneam mai sus, Picnik este oferit celor care folosesc Flickr pentru stocarea fotografiilor, ca instrument de editare. Însă acesta îţi permite să-l foloseşti în conjunctură şi cu alte site-uri. Poţi importa imagini de pe site-uri precum Picasa, Photobucket sau Webshots.

Sunt disponibile două tipuri de conturi. Unul gratuit şi altul contra cost. Cei care optează pentru a a doua variantă vor plăti 25 de dolari pe an şi vor avea la dispoziţie câteva instrumente în plus. Însă instrumentele disponibile gratuit sunt suficiente pentru operaţiunile obişnuite de prelucrare.

Picnik

Fotoflexer

http://fotoflexer.com

În afară de faptul că are o interfaţă modernă şi arată foarte bine, Fotoflexer îmi mai place pentru un motiv foarte simplu. Nici măcar nu trebuie să-ţi faci cont pentru a-l folosi. Când intri pe site e de ajuns să apeşi un buton mare pe care scrie Upload pentru a încărca imaginea de pe calculatorul tău. Eşti purtat imediat în fereastra de editare unde-ţi poţi face de cap.

Fotoflexer include şi unele din instrumentele pe care Picnik le oferă doar celor care plătesc. Salvarea imaginilor se poate face în format JPG sau PNG (cu transparenţă).

Fotoflexer

Splashup

http://www.splashup.com

Splashup impresionează în primul rând prin interfaţă. Arată foarte bine şi încearcă să reproducă interfaţa de Photoshop. Evident, ca funcţionalitate nu se poate compara cu aplicaţia celor de la Adobe. Are şi layere dar, la fel, funcţionalitatea acestora este redusă.

Splashup

Aviary

http://aviary.com

Şi Aviary impresionează prin interfaţa bogată. Însă, tot din această cauză, încărcarea aplicaţiei de prelucrare durează destul de mult.

Aviary are mai multe module, fiecare cu un nume şi un domeniu propriu. Aviary este doar modulul de prelucrare rapidă. De exemplu, aplicaţia responsabilă de prelucrarea imaginilor se numeşte Phoenix. În afară de aceasta, mai are module pentru filtre şi palete de culori.

Aviary

DrPic

http://www.drpic.com

Doctor în imagini, DrPic te lasă să decupezi şi să redimensionezi imaginile de pe propriul calculator sau preluate direct de pe net. Se pot retuşa automat fotografiile prin intermediul instrumentului Auto Fix.

Interfaţa nu este tocmai grozavă şi nici instrumentele nu sunt foarte numeroase. În schimb mi se pare foarte rapid.

DrPic

Urmărește Go4IT.ro pe Google News