Un prieten, nu un inamic al productivităţii: Facebook at Work

Un prieten, nu un inamic al productivităţii: Facebook at Work

Alăturarea cuvintelor „Facebook” şi „muncă” în aceeaşi propoziţie pare a fi reţeta unui mic dezastru, faimoasa reţea de socializare fiind un mijloc foarte eficient pentru risipirea timpului, fie el liber sau nu. Pornind de la fundaţia software cu care mulţi dintre noi interacţionează în fiecare zi, Facebook intenţionează să ofere companiilor o soluţia Web de colaborare puternică şi familiară: Facebook at Work.

De la lansarea sa acum aproape unsprezece ani, Facebook a evoluat şi a devenit o platformă Web care oferă opţiuni pentru publicarea de conţinut, canale dedicate pentru conţinut sau discuţii, găzduire foto/video, mesagerie electronică, aplicaţii Web şi multe altele. Pornind de la acest complex nucleu software, Facebook intenţionează să intre în grupul elitist al furnizorilor de soluţii enterprise pentru colaborare, intrând astfel în concurenţă cu Microsoft (cu Yammer), VMware (cu Socialcast), Jive, Convo sau Slack.

Soluţia Facebook for Work va funcţiona şi arăta la fel ca faimoasa reţea socială, compania afirmând că acesta este un avantaj extrem de important deoarece viitorii utilizatori nu vor fi nevoiţi să se obişnuiască cu un mediu nou. Facebook at Work funcţionează însă complet independent de serviciul public Facebook, le permite companiilor să-şi creeze şi să-şi particularizeze un mediu online de colaborarea foarte puternic şi oferă inclusiv aplicaţii pentru terminalele mobile cu care utilizatorii vor avea acces rapid la infrastructura companiei. Fiind vorba de o soluţie comercială, este de la sine înţeles că faimoasele şi detestatele rutine pentru colectarea datelor personale nu vor fi implementate.

O soluţie complexă, Facebook for Work nu este însă şi una completă. De exemplu, aplicaţia nu oferă opţiuni pentru partajarea şi editarea comună a documentelor, însă şeful de proiect Lars Rasmussen afirmă că noua soluţie Facebook se va putea integra cu servicii deja existente precum Sharepoint.

Facebook for Work este testat în acest moment într-un cadrul limitat iar compania-mamă nu a oferit încă detalii despre modul de implementare, preţuri sau alte detalii legate de implementare şi funcţionare. Mai multe detalii vom afla, conform declaraţiilor oficiale, în cursul lunilor care vor urma.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News