Un site îţi spune, contracost, dacă o persoană are sau nu cont pe Tinder

05.04.2016
Un site îţi spune, contracost, dacă o persoană are sau nu cont pe Tinder
În era Big Data, informaţia este o resursă foarte valoroasă. De aceea multora ne pasă de intimitatea noastră şi de confidenţialitatea datelor personale. Din păcate, însă, accesul unor terţi la aceste date este mai uşor pe unele platforme decât ne-ar plăcea să credem. O companie le spune utilizatorilor, contracost, dacă partenerii lor au cont pe Tinder şi când au folosit ultima dată serviciul de dating. 
 
Pentru 5 dolari, site-ul Swipebuster îi spune clientului dacă o anumită persoană are sau nu cont pe Tinder. În cazul în care are, poate fi văzut contul, imaginile din acesta şi ultima dată cînd utilizatorul a fost autentificat în serviciu. 
 
 
În cei 5 dolari intră trei căutări, aşa că te poţi interesa şi de alte persoane. Ai nevoie doar de prenume, sex şi vârsta persoanei căutate. 
 
Fondatorul Swipebuster a declarat, pentru Vanity Fair, că serviciul nu încalcă regulile. „Există atât de multe date despre oameni, iar oamenii nu ştiu că sunt disponibile. Nu numai că oamenii partajează mai multe informaţii despre ei decât trebuie, dar companiile nu fac nimic pentru a-i informa pe utilizatorii serviciilor lor că fac acest lucru”, a declarat fondatorul site-ului, care, ironic, a dorit să rămână anonim. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult