Utilizatorii Gmail vor primi mai multe alerte de securitate pentru mesajele nesigure

Autor: Aurelian Mihai 11.08.2016
Utilizatorii Gmail vor primi mai multe alerte de securitate pentru mesajele nesigure

Google extinde serviciul Gmail cu suport pentru afişarea mai multor alerte de securitate, folosite pentru evidenţierea mesajelor cu provenienţă incertă şi informarea utilizatorilor despre pericolele la care se expun atunci când vizitează link-uri inserate în conţinutul mesajelor.

Începând cu săptămâna aceasta, mesajele email care nu pot fi autentificate folosind sistemul Sender Policy Framework (SPF) sau DKIM vor fi marcate în Inbox cu semnul exclamării colorat în roşu, afişat în locul pozei de avatar a autorului.

Vizând în mod special mesajele de tip phishing, activarea link-urilor prezente în corpul mesajelor este urmată de afişarea unui mesaj de avertizare în modul maximizat, dacă adresa vizată a fost identificată ca fiind asociată cu atacuri de tip phishing, distribuirea de malware, aplicaţii adware sau alt gen software nedorit.

Această alertă este afişată doar în versiunea pentru desktop a interfeţei Gmail, Google precizând că mesajul este doar cu rol informativ şi nu trebuie tratat ca o dovadă absolută că mesajul în cauză este de tip maliţios.

Tags: