Vulnerabilitate Whatsapp, folosită pentru a afla dacă partenerul de viaţă este infidel

Vulnerabilitate Whatsapp, folosită pentru a afla dacă partenerul de viaţă este infidel

Achiziţionat de Facebook, serviciul Whatsapp continuă să fie ţinta acuzaţiilor de încălcare a intimităţii utilizatorilor. Ultima descoperire este o metodă pentru stabilirea tiparului de activitate al utilizatorilor, informaţiile putând fi corelate pentru a afla când şi cu cine vorbim pe WhatsApp.

Deşi introducerea tehnologiilor de criptare end-to-end complică interceptarea comunicaţiilor purtate între utilizatori, alte informaţii cum ar fi starea online/offline şi data ultimei activităţi pot fi urmărite sistematic pentru a afla rutina zilnică a utilizatorilor (ex. care sunt orele de somn şi până la ce oră suntem de activi pe WhatsApp).

Luate separat, aceste informaţii nu spun mare lucru, însă dacă tiparul de utilizare este corelat cu activitatea altor persoane din lista de contacte, stabilirea identităţii unei persoane cu care comunicăm la ore nepotrivite sau mai des decât ar fi normal rămâne doar o chestiune de timp.

Încă la stadiu de concept, vulnerabilitatea poate fi exploatată cu uşurinţă prin simpla catalogare a datelor liber disponibile în reţeaua WhatsApp.

Metoda poate fi aplicată şi altor reţele de socializare ca Facebook Messenger, cu menţiunea că aici avem disponibilă şi locaţia aproximativă a utilizatorilor care au bifat opţiunea Nearby Friends în aplicaţia Facebook pentru mobil, informaţia putând fi corelată pentru a stabili dacă persoanele vizate s-au aflat simultan în acelaşi oraş sau distanţa aproximativă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult