YouTube creşte rezoluţia pentru dispozitive mobile

11.08.2014
YouTube creşte rezoluţia pentru dispozitive mobile

Avansul telefoanelor mobile cu ecrane mari şi rezoluţie mai bună decât cea Full HD nu putea să treacă neobservat pentru administratorii celui mai mare portal de video sharing din lume, care tocmai au anunţat ridicarea rezoluţiei maxime la care pot fi redate clipuri video în aplicaţia YouTube pentru dispozitive mobile.

Astfel, cu un simplu update aplicat clientului YouTube utilizatorii de telefoane LG G3 şi alte terminale care dispun de ecran cu rezoluţie Quad HD (2560×1440) vor putea urmări clipuri YouTube la rezoluţie 1440p. Având cerinţe crescute în privinţa lăţimii de bandă, clipurile video disponibile la rezoluţie 1440p necesită conexiune rapidă la internet, preferabil necontorizată pe baza traficului de date efectuat.

Limitate de hardware-ul folosit, telefoanele din actuala generaţie smartphone cu ecran la rezoluţie 1080p sau mai mică nu vor putea folosi opţiunea pentru redare 1440p, aceasta fiind ascunsă din interfaţa aplicaţiei. Astfel, pe lista dispozitivelor suportate intră doar telefonul LG G3 şi modele smartphone noi (ex. Galaxy Note 4), care folosesc ecrane compatibile şi chipset capabil să decodeze acest tip de conţinut.

YouTube permite selectarea rezoluţiei 1440p pe dispozitive mobile compatibile

Desigur, utilizatorii platformei PC nu se lovesc de această limitare, putând selecta opţiunile 1440p sau 2160p (4k) în interfaţa web a portalului YouTube pentru orice clip disponibil la aceste rezoluţii. Cât despre experienţa avută la vizionare, aceasta depinde de rezoluţia ecranului folosit şi resursele de procesare disponibile pentru redare. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult