YouTube împrumută o funcţie de la site-urile de streaming pentru adulţi

16.08.2016
YouTube împrumută o funcţie de la site-urile de streaming pentru adulţi

Interfaţa YouTube a rămas neschimbată de câţiva ani deja, însă serviciul va primi un mic update vizual în curând. Curios, noul update va împrumuta o funcţie pe care o putem întâlni în mod normal pe site-uri de video streaming de conţinut pentru adulţi, care poate ajuta utilizatorii să vadă o scurtă prezentare a clipului, fără sunet. Momentan funcţia nu a fost pornită, însă o parte dintre utilizatori o au în teste.

Întrucât majoritatea clipurilor de pe YouTube sunt acompaniate de o fotografie descriptivă realizată de către creatorul conţinutului, multe dintre acestea sunt realizate special pentru a atrage click-uri cu mesaje sau imagini false. Se pare că YouTube doreşte să vină în ajutorul utilizatorilor oferind posibilitatea de a ţine cursorul mouse-ului peste această imagine pentru a vedea câteva cadre animate din clipul pe care urmează să îl urmărească.

 

 

Se pare că această funcţie va funcţiona doar pe versiunea desktop din web a serviciului YouTube, nu şi pe mobile. Desigur, capabilităţi similare ar putea fi adăugate şi pe smartphone-uri şi tablete, în special pe cele care beneficiază de funcţionalitate 3D Touch.

Întrucât abia a ajuns la un număr limitat de utilizatori, este posibil să dureze câteva săptămâni până când update-ul va fi implementat la nivel global.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult