YouTube limitează sistemul ContentID care blochează materialele licenţiate

29.02.2016
YouTube limitează sistemul ContentID care blochează materialele licenţiate

În urma multor plângeri referitoare la sistemul automat de detectare al conţinutului sub licenţă, YouTube începe în sfârşit să modifice politicile legate de blocarea clipurilor. Aceste probleme sunt prezente pe platforma video de mai mulţi ani, însă abia acum au început demersurile pentru selecţionarea mai atentă a conţinutului care urmează să fie blocat sau care nu poate fi monetizat fără licenţă de către utilizatori.

Deşi YouTube susţine că numărul de plângeri cu referire la cazuri eronate nu a crescut de-a lungul anilor. În ultimii ani însă utilizatorii mai populari ai serviciului au semnalat probleme în sistemul automat ConentID. Se pare că mai multe clipuri au fost blocate fără un motiv real, iar mulţi dintre creatorii de conţinut monetizat au ajuns în situaţia să nu poată câştiga bani de pe urma materialelor publicate.

Noua strategie YouTube implică o echipă dedicată revizuirii clipurilor care urmează să fie blocate sau care nu pot fi monetizate, iar întregul proces urmează să devină mult mai transparent. YouTube doreşte să creeze un canal de comunicare direct între echipa sa de validare şi creatorii de conţinut şi doreşte ca în timp să elimine situaţiile neplăcute în care anumite entităţi revendică fără o bază reală drepturile de autor pe materialele video publicate.

Probabil că această atitutine este influenţată şi de faptul că alte companii precum Facebook, Twitter şi Twitch încep să ofere alternative reale la Facebook, fiecare oferind un sistem mult mai permisiv atunci când vine vorba de folosirea de conţinut audio şi video din alte surse.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult