YouTube va primi foarte curând previzualizări animate în versiunea desktop

17.07.2017
YouTube va primi foarte curând previzualizări animate în versiunea desktop

YouTube testează pictogramele animate pentru rezultatele din căutări de pe site-ul principal de multă vreme, însă de câteva săptămâni a început să ofere această funcţie şi către câţiva dintre utilizatorii care nu participă la astfel de experimente. Se pare că anumite clipuri beneficiază acum de un scurt „preview”, nu foarte diferit de un gif animat, care prezintă câteva momente de pe parcursul clipului selectat.

Conform forumurilor oficiale YouTube, serviciul va începe să activeze pictogramele animate pentru mai mulţi utilizatori, aceştia putând ţine cursorul mouse-ului deasupra clipului pentru o scurtă previzualizare de trei secunde. Aceasta este realizată automat şi include secvenţe din mai multe părţi ale clipului. Momentan doar anumite clipuri vor fi selectate pentru previzualizare, alegerea fiind făcută în funcţie de subiectul clipului şi conţinutul inclus. În viitor însă planul este ca toate clipurile să beneficieze de animaţii în loc de clasicul „thumbnail”.

Desigur, nu toţi utilizatorii vor beneficia de noua funcţie cât timp aceasta este în teste, iar nu toate clipurile vor beneficia de preview, chiar dacă sunt conforme regulilor. Se pare că doar clipurile de peste 30 de secunde vor putea fi incluse în acest program, această regulă fiind probabil stabilită pentru a nu descuraja vizionarea clipurilor mai scurte găzduite pe YouTube.

Acest tip de previzualizări sunt prezente în spaţiul online de mai mulţi ani, fiind foarte populare în special pe site-uri cu conţinut video orientat către adulţi. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult