Celebrul Tamagotchi a fost relansat pe piaţă, în varianta clasică

14.04.2017

Compania japoneză Bandai a relansat celebrul „animal de companie” de buzunar Tamagotchi. Acesta include cele şase personaje originale, iar designul dispozitivului este identic cu cel de acum 20 de ani.

Totuşi, noul Tamagotchi are dimensiuni de două ori mai mici decât ale originalului. 

Dispozitivul a fost lansat prima dată în 1996 în Japonia şi a devenit în scurt timp extrem de popular. În Europa şi SUA, Tamagotchi a debutat un an mai târziu.

Aceste jucării în forma unui ou sunt înzestrate cu un ecran pe care sunt afişate animalele de care utilizatorul trebuie să se ocupe. Dispozitivele s-au vândut în peste 40 de milioane de unităţi în lumea întreagă, între 1996 şi 1999.

Termenul „Tamagotchi” reprezintă o combinaţie între cuvântul japonez „tamago” („ou”) şi pronunţia japoneză a cuvântului englezesc „watch” („ceas”).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult