Consola Android pentru jocuri NVIDIA SHIELD va fi disponibilă din luna iunie

14.05.2013
Consola Android pentru jocuri NVIDIA SHIELD va fi disponibilă din luna iunie

La începutul acestui an, împreună cu noul lor procesor Tegra 4, NVIDIA a prezentat şi interesantul lor proiect pentru o consolă portabilă Android pentru jocuri. Astăzi, compania a anunţat că SHIELD a pierdut prefixul Project şi a devenit un produs finit, acesta urmând să fie disponibil începând cu luna iunie.

Pentru cei care au uitat, NVIDIA SHIELD oferă  un ecran tactil rabatabil cu diagonală de 5” şi rezoluţie HD, platforma hardware fiind prima care utilizează noul chip Tegra 4, acesta fiind secondat de o memorie RAM cu o capacitate de 2 GB şi o stocare internă de 16 GB.

Această combinaţie hardware este însoţită de gamepad care oferă două joystick-uri analogice, un D-Pad, două declanşatoare şi patru butoane pentru controlul jocurilor Carcasa acestuia din urmă găzduieşte întregul ansamblu de componente şi acumulatorul, dotările incluzând un sistem audio stereo, un port HDMI, un port USB, un slot MicroSDHC şi conectivitate wireless.

Conform anunţului oficial NVIDIA, consola portabilă SHIELD va fi disponibilă începând cu sfârşitul lunii iunie, aceasta urmând să fie lansată iniţial doar în Statele Unite şi Canada iar disponibilitatea în alte regiuni nefiind încă comunicată.

Un produs interesant, NVIDIA SHIELD va fi lansată la un preţ de 350 de dolari, mai mic cu 50 de dolari decât estimările NVIDIA din ianuarie. Acest lucru însă o va face mult mai scumpă decât mult mai celebrele Sony PlayStation Vita sau Nintendo 3DS XL, care se comercializează la preturi de 250, respectiv 200 de dolari, şi rămâne de văzut cum va reuşi NVIDIA să convingă cumpărătorii din acest sector e piaţa că SHIELD ar putea fi o alternativă viabilă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News