Consolele Xbox One vor putea fi utilizate cu mouse şi tastatură

Consolele Xbox One vor putea fi utilizate cu mouse şi tastatură

Prezent la ediţia de anul acesta a conferinţei PAX West organizată în oraşul american Seattle, liderul diviziei Xbox, Mike Ybarra, a confirmat adăugarea suportului pentru folosirea consolelor Xbox One împreună cu mouse şi tastatură externă.

Deşi la suprafaţă diferă destul de mult, PC-urile desktop şi consolele Xbox One au la bază sistemul de operare Windows, adaptat cu tehnologii specifice şi o interfaţă optimizată pentru activitatea principală desfăşurată. În cazul consolei Xbox One, avem de-a face cu o interfaţă optimizată pentru afişare pe ecranul televizorului şi interacţiunea cu ajutorul gamepad-ului, dar asta nu înseamnă că suportul pentru mouse şi tastatură nu poate fi adăugat mai târziu, dacă se doreşte acest lucru.

Fără a da un termen precis pentru debutul oficial, oficialul Microsoft încearcă să liniştească temerile cum că suportul pentru mouse şi tastatură va da jucătorilor un avantaj nedrept în faţa celora care preferă gamepad-ul. Acesta asigură că platformele Windows şi Xbox vor rămâne separate, chiar dacă dezvoltatorii de jocuri vor avea o anume flexibilitate în ce priveşte tipul perifericelor suportate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult