Dezvoltatorii de jocuri indie din România pot participa acum la competiţia Google Play Indie Games

24.11.2016
Dezvoltatorii de jocuri indie din România pot participa acum la competiţia Google Play Indie Games

Începând de astăzi, dezvoltatorii de jocuri indie pentru Android din România se pot înscrie în competiţia Google Play Indie Games. Concursul va identifica cei mai buni dezvoltatori de jocuri indie din ţările în care se desfăşoară şi le va oferi premii. Înscrierile au început în această săptămână şi se vor închide la 31 decembrie 2016.

În competiţie pot intra dezvoltatorii de jocuri din ţări precum Cehia, România, Norvegia, Turcia sau Suedia. Firmele trebuie să aibă până la 15 angajaţi (full time) şi să fi publicat un joc în Google Play după 1 ianuarie 2016. Dacă jocul urmează să fie lansat în curand, dezvoltatorul poate intra în concurs înregistrând o variantă „private beta” a acestuia.

 

 

În ultima fază vor fi aleşi 20 de dezvoltatori. Aceştia îşi vor prezenta creaţiile într-un eveniment care va avea loc la Londra pe 16 februarie 2017. Acolo, audienţa va alege 10 jocuri care vor ajunge în runda finală. Ierarhia finală va fi stabilită de un juriu. Sunt oferite mai multe premii, printre care bilete la Google I/O 2017 şi alte evenimente de top ale industriei de gaming sau campanii pe YouTube în valoare de 100.000 de euro. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult