Fondatorul Atari lucrează la jocuri video mobile

29.04.2016
Fondatorul Atari lucrează la jocuri video mobile
Nolan Bushnell (73 de ani), fondatorul celebrului brand Atari şi considerat unul dintre „părinţii jocurilor video”, lucrează împreună cu o mică firmă din Amsterdam la noi jocuri video mobile. 
 
Bushnell este cel care a supervizat lansarea cunoscutei console video Atari 2600 în 1977, după ce a pus bazele Atari în 1972.
 
Citeşte şi: MiiTomo, primul joc pentru smartphone al Nintendo, a devenit un hit peste noapte
 
 
În 1978, Bushnell avea să fie înlăturat din companie după nişte neînţelegeri cu Warner Communications (acum Time Warner), care cumpărase Atari. S-a întors abia în 2010 în compania pe care a fondat-o ca membru al consiliului director.
 
Jocurile mobile despre care vorbeam vor fi dezoltate de Spil Games, un nume relativ necunoscut în industrie. Bushnell a încheiat un contract pentru trei titluri cu firma, iar primul va fi lansat la începutul lui 2017. Mai multe detalii nu se cunosc deocamdată. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult