În stil Wii: noul accesoriu Xbox 360 se controlează cu corpul

În stil Wii: noul accesoriu Xbox 360 se controlează cu corpul

Cu ocazia târgului de jocuri video E3 (Electronic Entertainment Expo), Microsoft a anunţat Natal, noul accesoriu pentru XboX 360. Din punct de vedere al controlului, aceasta vine radical schimbată faţă de ce oferă actuala consolă Xbox, în sensul că gigantul din Redmond a renunţat la controller în favoarea unui senzor de mişcare foarte complex.

Personajele/obiectele vor fi controlate gestual, într-un mod asemănător cu cel întâlnit la jocurile Wii. Senzorul integrat este capabil să recunoască mişcările într-un spaţiu 3D, ceea ce înseamnă că viitoarele titluri pentru Xbox ne vor oferi o interactivitate mult mai spectaculoasă şi mai avansată decât consola Nintendo, pe lângă avantajul graficii superioare.

Camera poate capta imagini în detaliu, astfel că printre implementările Microsoft regăsim şi autentificarea facială, bazată pe o tehnologie de recunoaştere a trăsăturilor feţei subiectului. Gigantul din Redmond a lucrat la un modul similar şi pe partea de audio, acolo unde a introdus un sistem de comenzi vocale.

Viitorul accesoriu Natal urmează să primească un preţ şi o dată de lansare. Microsoft mai ţine un pic în tensiune pasionaţii de console. Unele surse vorbesc despre o apariţie pe piaţa spre finele lui 2010 şi un preţ de aproximativ 200 $. Cei care doresc să citească mai multe în legătură cu lansările Microsoft de la E3 pot accesa un material bine structurat de colegii de la Thegamecast.net. Veţi găsi informaţii şi trailere despre FPS-ul Modern Warfare 2, shooter-ul horror Left 4 Dead 2, viitorul Splinter Cell: Conviction, add-on-urile pentru Halo 3 şi mult-aşteptatul Alan Wake.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News