Jocuri noi 2012 – cele mai bune jocuri aşteptate pe PC

08.12.2011
Jocuri noi 2012 - cele mai bune jocuri aşteptate pe PC

Finalul de an este un moment bun să ne oprim şi să ne uităm în urmă. Jocuri precum The Elder Scrolls: Skyrim, Batman: Arkham City, DiRT 3, CoD: Modern Warfare 3, Battlefield 3 şi Deus Ex: Human Revolution ne-au încântat pe tot parcursul lui. Au fost şi altele, însă ele nu sunt subiectul acestui articol. Vom vorbi în continuare despre ce jocuri noi aşteptăm în 2012.

Diablo III
Gen: RPG
Data de lansare: 2012

Acest titlu s-a aflat pe listele de jocuri noi aşteptate cel puţin în ultimii doi ani. Evenimentele din Diablo III au loc la 20 de ani după cele din Diablo II. Mephisto, Diablo şi Baal au fost înfrânţi, însă acum apare o altă problemă. Worldstone, piatra care proteja locuitorii din Sanctuary de forţele Cerului şi Iadului a fost distrusă. Tristram este din nou în pericol şi aici intră în scenă jucătorul nostru. Jocul a putut fi testat în versiune beta de mai mulţi norocoşi, însă lansarea oficială a fost amânată. Conform celor de la Blizzard, Diablo III va fi gata „când va fi gata”. Sperăm ca această dată să fie cândva în 2012.

Starcraft II: Heart of the Swarm
Gen: Strategie
Data de lansare: 2012

Continuăm lista cu jocurile noi din 2012 cu un alt titlu semnat Blizzard şi o altă dată de lansare necunoscută. Cel de-al doilea joc din seria Starcraft II ne va aduce campania Zerg-ilor şi un gameplay cu accente RPG. Kerrigan, cunoscută şi sub numele de Qeen of Blades, îşi va dezvolta abilităţile de-a lungul misiunilor. Mai jos găsiţi un trailer pentru Starcraft II: Heart of the Swarm.

Counter-Strike: Global Offensive
Gen: FPS
Data de lansare: 2012

Counter-Strike revine într-o versiune îmbunătăţită. Veţi spune că un lucru bun trebuie lăsat aşa cum este, însă cei de la Valve cred că pot face acest FPS şi mai bun. Noul joc ce va fi lansat în 2012 se numeşte Global Offensive şi aduce moduri noi de joc. Între ele se numără Arms Race, în care jucătorii primesc automat alte arme în funcţie de cât de bine se descurcă. Un alt mod este Demolition. Obiectivul jucătorilor va fi să planteze explozibilul, fără să fie interesaţi de arme sau echipament.

Bioshock Infinite
Gen: Action RPG
Data de lansare: 2012

Dacă sunteţi interesaţi mai mult de poveste şi de atmosferă, Bioshock Infinite este poate cel mai aşteptat joc nou din 2012. Adâncurile oceanelor din primele două titluri au fost schimbate cu înaltul cerului. Acţiunea se desfăşoară într-un oraş zburător şi, alături de plasmide, jucătorul va avea acces la obiecte din dimensiuni paralele. Sunteţi intrigaţi deja? Urmăriţi primele minute din joc în clipul de mai jos decideţi singuri dacă acesta va fi sau nu unul din cele mai tari jocuri din 2012.

Mass Effect 3
Gen: Action RPG
Data de lansare: 9 martie 2012

Seria Mass Effect şi-a făcut foarte mulţi fani într-un timp foarte scurt. Cei care au jucat oficial Mass Effect şi Mass Effect 2 îşi vor putea încărca salvările în noul joc. Se pare că elementul FPS al jocului a fost îmbunătăţit, iar acum jucătorii vor avea la dispoziţie 25 de arme, câte cinci pentru fiecare categorie. Povestea din cel de-al treilea joc al seriei începe cu atacul Pământului de către Reapers. Comandantul Shepard este nevoit să fugă şi să găsească aliaţi pentru o contraofensivă.

Far Cry 3
Gen: FPS
Data lansării: februarie 2012

Far Cry 3 se prevede a fi un joc fierbinte în 2012. Asta nu numai prin prisma faptului că este o continuare a unei serii de succes, ci şi datorită faptul că acţiunea revine pe o insulă tropicală. Far Cry 2 n-a fost rău deloc, iar următorul titlu ar trebui să îmbine o poveste similară cu o locaţie exotică precum cea din primul titlu. Fotograful Jason Brody este personajul nostru principal, ce ajunge împreună cu prietena sa într-un arhipelag de insule. Acestea sunt măcinate de ani de zile de conflicte locale, iar când prietena lui dispare, povestea jocului începe. Producătorii jocului au spus că şi-au dorit crearea unui climat de frică, în care jucătorul să simtă un sentiment constant de nesiguranţă.

Max Payne 3
Gen: FPS
Data de lansare: martie 2012

Max revine. Fostul detectiv NYPD este acum bodyguard în Sao Paulo. Doar simpla menţionare a acestor nume ar trebui să fie îndeajuns pentru a înţelege intriga poveştii. Studiorile Rockstar Games au lucrat la acest joc şi se laudă că au creat unul dintre cele mai impresionante FPS-uri de ultimă generaţie. A fost păstrat Bullet-Time-ul, elementul de gameplay definitoriu pentru serie. Chiar dacă nu va fi în top 3 jocuri din 2012, Max Payne 3 va fi cu siguranţă un joc foarte aşteptat.

Acestea sunt doar câteva din jocurile noi care ne-au atras atenţia. Nu putem spune că am epuizat lista jocurilor tari ce vor fi lansate în 2012. În căsuţa de comentarii de mai jos vă invităm să faceţi şi voi propuneri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News