Jocuri PC 2009 noi – ce jocuri aşteptăm în 2009 pe PC

În acest articol vom încerca să vedem ce jocuri aşteptăm în anul 2009. Înainte de aceasta, să privim puţin în urmă. Anul 2008 se apropie de final şi pasionaţii de jocuri nu se pot plânge că nu au avut parte de titluri interesante. Cei care apreciază FPS-urile pline de acţiune s-au putut delecta cu Crysis Warhead, Far Cry 2 şi STALKER Clear Sky. RPG-urile au fost bine reprezentate de multaşteptatul Fallout 3 şi SF-ul Mass Effect. Ultimul titlu din seria Need for Speed, Undercover, a fost aşteptat până în noiembrie de fani, iar seria FlatOut s-a îmbogăţit cu jocul Ultimate Carnage. La secţiunea strategie, Red Alert 3 a făcut legea anul acesta, aducând o a treia facţiune în război: Imperiul Soarelui-Răsare. Nu putem încheia lista fără să amintim unul din cele mai aşteptate jocuri ale lui 2008, GTA 4. Deşi a fost iniţial lansat doar pentru console, iată că finalul anului îl găseşte pe refturile magazinelor de specialitate în versiunea pentru PC.

Din mai multe puncte de vedere, 2008 poate fi considerat un an bun pentru piaţa de jocuri. Chiar dacă nu se poate compara cu 2007 la numărul de titlurilor cu greutate, anul acesta jucătorii nu au stat cu mâinile-n sân. A sosit însă momentul să ne întrebăm ce ne pregăteşte anul 2009 în materie de jocuri. Cele mai multe titluri fac parte din genul FPS şi probabil că vor gâdila urechile amatorilor. Nu avem pretenţia să le trecem în revistă pe toate, însă vom prezenta jocurile pe care noi le-am considerat mai importante. La comentarii puteţi să participaţi şi voi cu titlurile pe care le-am omis. O parte din jocurile de mai jos au fost doar anunţate pentru 2009 şi există posibilitatea să întârzie.

Trilogia Starcraft

Decizia celor de la Blizzard de a transforma Starcraft 2 în trilogie a şocat fanii jocului. După ce au lansat mai multe capturi de ecran apetisante cu cele trei facţiuni rivale războindu-se pe diverse tipuri de teren, ei au anunţat că jocul va fi lansat în trei părţi. Este foarte posibil ca în 2009 să putem juca Terrans: Wings of Liberty, campania terran-ilor în care vor fi incluse câteva misiuni cu trupe protoss. Dacă suntem cuminţi, poate Blizzard pedalează puţin mai repede şi ne aduce şi campania zerg-ilor, Heart of Swarm, cu elemente RPG tot în 2009.

Starcraft 2 - Terrans: Wings of Liberty

Doom 4

id Software lucrează la al patrulea joc din seria Doom, conform spuselor lui John Carmack din vara aceasta. Se cunosc prea puţine lucruri despre Doom 4, fiind făcute publice logo-ul şi o primă captură de ecran. Grafica va fi bazată pe plaforma id Tech 5, iar înaintea lui Doom 4, pe piaţă va fi lansat Rage, un alt joc de la id Software creat cu ajutorul ei. Mai jos găsiţi un trailer pentru titlul Rage, Carmack menţionând faptul că Doom 4 va arăta mai bine deoarece va rula mai lent decât acesta. Captura de ecran de care vă vorbeam o puteţi vizualiza dacă daţi click pe logo-ul Doom 4.

Jucatorii s-ar putea speria cu personajele din Doom 4 in 2009

FEAR 2: Project Origin

În 2005, cei de la Monolith Productions scoteau la rampă jocul F.E.A.R. (First Encounter Assault Recon), un FPS SF cu accente horror. El a devenit repede un benchmark popular pentru plăcile video din acea perioadă, făcându-se remarcat prin grafica de excepţie. Un alt element care-l scotea în evidenţă era efectul de redare cu încetinitorul al unor scene în care trebuia să faci faţă mai multor inamici, el fiind explicat prin reflexele ieşite din comun ale personajului principal. FEAR 2: Project Origin începe cu 30 de minute înainte de finalul primului joc şi va explica unele lucruri rămase neclare. Jocul va fi lansat pe data de 10 februarie.

F.E.A.R. 2: Project Origin

Prey 2

În jocul Prey, erai un indian de pe o rezervaţie din Statele Unite şi te confruntai cu o invazie extraterestră. Ei veniseră ca să adune populaţia umană pentru a-i pune la treabă pe nava lor sau pentru a-i folosi drept hrană. Dacă nu a reuşit să exceleze prin grafică, Prey s-a impus prin elemente de gameplay inedite, cum ar fi mersul pe poteci cu gravitaţie modificată şi trecerea prin portaluri. Unul dintre ultimele lucruri pe care le ştim despre partea a doua a jocului este că se afla în luna august în lucru. Data de lansare nu a fost anunţată şi tot ce vă putem oferi momentan este o schiţă conceptuală a mediului în care se va desfăşura acţiunea din Prey 2.

Prey 2 - schita