Jocuri PC 2009 noi – ce jocuri aşteptăm în 2009 pe PC

05.12.2008
Jocuri PC 2009 noi – ce jocuri aşteptăm în 2009 pe PC
SIMS 3, HL2 Episode 3, Bioshock 2

The Sims 3

Fanii Sims au mari motive de bucurie. Pe 20 februarie 2009 va fi lansat jocul The Sims 3. După ce producătorii au epuizat toate conceptele de add-on-uri posibile pentru Sims 2, iată că cel de-al treilea titlu din serie vine cu modificări importante ale sistemului de joc. Cei interesaţi pot lectura prezentarea făcută jocului Sims 3 şi se pot delecta cu două trailere. Mai jos găsiţi câteva capturi de ecran din viitorul Sims 3.

Jocuri 2009 – ce jocuri aşteptăm în 2009 Jocuri 2009 – ce jocuri aşteptăm în 2009
Jocuri 2009 – ce jocuri aşteptăm în 2009 Jocuri 2009 – ce jocuri aşteptăm în 2009

Half-Life 2: Episode Three

Doar numele Half-Life ar trebui să inspire respect unui pasionat de FPS-uri. Seria lansată de Valve a fost foarte apreciată şi unul din experimentele foarte reuşite rezultate din ea a fost Counter-Strike. După Half-Life 2, fanii au cerut cu stăruinţă partea a treia, însă s-au ales cu un serial în Episoade. Valve a decis ca în loc să lanseze un joc amplu după o perioadă mai lungă de timp, mai bine mai multe jocuri mai scurte.

Half-Life 2: Episode Three - schita

Episodul trei este aşteptat anul viitor, dar încă nu se cunosc prea multe detalii despre acţiunea sa. Schiţa de mai jos se crede că l-ar reprezenta pe Gordon Freeman faţă-n faţă cu un Combine Advisor în Citadelă, locul spre care se îndrepta în primele Episoade. Conform unui interviu cu unul din producători, Half-Life 2: Episode Three ar putea fi ultimul din seria episodică, însă nu neapărat finalul aventurilor lui Gordon Freeman.

Citadela spre care se indreapta Gordon Freeman

Bioshock 2: Sea of Dreams

Unul din FPS-urile remarcabile din anul 2007 a fost Bioshock. Trecuse ceva timp de la ultimul joc cu o poveste şi o atmosferă cu totul originală, iar Bioshock a venit să ne încânte exact cu aşa ceva. Un oraş subacvatic creat de un savant dezamăgit de scena politică a lumii de după al doilea război mondial, Rapture ascundea plasmidele. Acestea modificau codul genetic al omului pentru a-i oferi ceea ce natura nu reuşise până atunci: controlul asupra focului, gheţii şi descărcărilor electrice. Cei de la 2K Games, creatorii jocului au pus în sarcina studioului 2K Marin dezvoltarea celui de-al doilea titlu din serie, iar teaser-ul de mai jos ne sugerează că vom avea din nou de-a face cu Micile Surori, care nu mai sunt însă aşa de mici. Bioshock 2: Sea of Dreams este aşteptat în ultimul trimestru al anului 2009.

Supreme Commander 2

Urmaşul vechiului RTS Total Annihilation, Supreme Commander a fost un alt joc care a îngenunchiat calculatoarele odată cu lansarea sa. Jucătorul poate controla fiecare unitate în parte şi se poate focaliza asupra ei sau, când a atins un număr prea mare de unităţi, le poate transforma în simple puncte pe o hartă imensă. Translatarea bătăliilor la scară epică a fost una din atracţiile acestui titlu de strategie şi ne aşteptăm ca Supreme Commander 2 să ne aducă aceleaşi satisfacţii, mai ales acum când are un nou procesor de îngenunchiat: Intel Core i7. Mai jos găsiţi două capturi de ecran din Supreme Commander care arată cele două moduri în care se poate controla bătălia. Supreme Commander 2 ar putea fi lansat în 2009, însă o dată precisă nu a fost anunţată.

Zoom in Zoom out
Trilogia Starcraft, Doom 4, FEAR 2: Project Origin, Prey 2

În acest articol vom încerca să vedem ce jocuri aşteptăm în anul 2009. Înainte de aceasta, să privim puţin în urmă. Anul 2008 se apropie de final şi pasionaţii de jocuri nu se pot plânge că nu au avut parte de titluri interesante. Cei care apreciază FPS-urile pline de acţiune s-au putut delecta cu Crysis Warhead, Far Cry 2 şi STALKER Clear Sky. RPG-urile au fost bine reprezentate de multaşteptatul Fallout 3 şi SF-ul Mass Effect. Ultimul titlu din seria Need for Speed, Undercover, a fost aşteptat până în noiembrie de fani, iar seria FlatOut s-a îmbogăţit cu jocul Ultimate Carnage. La secţiunea strategie, Red Alert 3 a făcut legea anul acesta, aducând o a treia facţiune în război: Imperiul Soarelui-Răsare. Nu putem încheia lista fără să amintim unul din cele mai aşteptate jocuri ale lui 2008, GTA 4. Deşi a fost iniţial lansat doar pentru console, iată că finalul anului îl găseşte pe refturile magazinelor de specialitate în versiunea pentru PC.

Din mai multe puncte de vedere, 2008 poate fi considerat un an bun pentru piaţa de jocuri. Chiar dacă nu se poate compara cu 2007 la numărul de titlurilor cu greutate, anul acesta jucătorii nu au stat cu mâinile-n sân. A sosit însă momentul să ne întrebăm ce ne pregăteşte anul 2009 în materie de jocuri. Cele mai multe titluri fac parte din genul FPS şi probabil că vor gâdila urechile amatorilor. Nu avem pretenţia să le trecem în revistă pe toate, însă vom prezenta jocurile pe care noi le-am considerat mai importante. La comentarii puteţi să participaţi şi voi cu titlurile pe care le-am omis. O parte din jocurile de mai jos au fost doar anunţate pentru 2009 şi există posibilitatea să întârzie.

Trilogia Starcraft

Decizia celor de la Blizzard de a transforma Starcraft 2 în trilogie a şocat fanii jocului. După ce au lansat mai multe capturi de ecran apetisante cu cele trei facţiuni rivale războindu-se pe diverse tipuri de teren, ei au anunţat că jocul va fi lansat în trei părţi. Este foarte posibil ca în 2009 să putem juca Terrans: Wings of Liberty, campania terran-ilor în care vor fi incluse câteva misiuni cu trupe protoss. Dacă suntem cuminţi, poate Blizzard pedalează puţin mai repede şi ne aduce şi campania zerg-ilor, Heart of Swarm, cu elemente RPG tot în 2009.

Starcraft 2 - Terrans: Wings of Liberty

Doom 4

id Software lucrează la al patrulea joc din seria Doom, conform spuselor lui John Carmack din vara aceasta. Se cunosc prea puţine lucruri despre Doom 4, fiind făcute publice logo-ul şi o primă captură de ecran. Grafica va fi bazată pe plaforma id Tech 5, iar înaintea lui Doom 4, pe piaţă va fi lansat Rage, un alt joc de la id Software creat cu ajutorul ei. Mai jos găsiţi un trailer pentru titlul Rage, Carmack menţionând faptul că Doom 4 va arăta mai bine deoarece va rula mai lent decât acesta. Captura de ecran de care vă vorbeam o puteţi vizualiza dacă daţi click pe logo-ul Doom 4.

Jucatorii s-ar putea speria cu personajele din Doom 4 in 2009

FEAR 2: Project Origin

În 2005, cei de la Monolith Productions scoteau la rampă jocul F.E.A.R. (First Encounter Assault Recon), un FPS SF cu accente horror. El a devenit repede un benchmark popular pentru plăcile video din acea perioadă, făcându-se remarcat prin grafica de excepţie. Un alt element care-l scotea în evidenţă era efectul de redare cu încetinitorul al unor scene în care trebuia să faci faţă mai multor inamici, el fiind explicat prin reflexele ieşite din comun ale personajului principal. FEAR 2: Project Origin începe cu 30 de minute înainte de finalul primului joc şi va explica unele lucruri rămase neclare. Jocul va fi lansat pe data de 10 februarie.

F.E.A.R. 2: Project Origin

Prey 2

În jocul Prey, erai un indian de pe o rezervaţie din Statele Unite şi te confruntai cu o invazie extraterestră. Ei veniseră ca să adune populaţia umană pentru a-i pune la treabă pe nava lor sau pentru a-i folosi drept hrană. Dacă nu a reuşit să exceleze prin grafică, Prey s-a impus prin elemente de gameplay inedite, cum ar fi mersul pe poteci cu gravitaţie modificată şi trecerea prin portaluri. Unul dintre ultimele lucruri pe care le ştim despre partea a doua a jocului este că se afla în luna august în lucru. Data de lansare nu a fost anunţată şi tot ce vă putem oferi momentan este o schiţă conceptuală a mediului în care se va desfăşura acţiunea din Prey 2.

Prey 2 - schita

Urmărește Go4IT.ro pe Google News