Jocuri PC 2009 noi – ce jocuri aşteptăm în 2009 pe PC

The Sims 3

Fanii Sims au mari motive de bucurie. Pe 20 februarie 2009 va fi lansat jocul The Sims 3. După ce producătorii au epuizat toate conceptele de add-on-uri posibile pentru Sims 2, iată că cel de-al treilea titlu din serie vine cu modificări importante ale sistemului de joc. Cei interesaţi pot lectura prezentarea făcută jocului Sims 3 şi se pot delecta cu două trailere. Mai jos găsiţi câteva capturi de ecran din viitorul Sims 3.

Jocuri 2009 – ce jocuri aşteptăm în 2009 Jocuri 2009 – ce jocuri aşteptăm în 2009
Jocuri 2009 – ce jocuri aşteptăm în 2009 Jocuri 2009 – ce jocuri aşteptăm în 2009

Half-Life 2: Episode Three

Doar numele Half-Life ar trebui să inspire respect unui pasionat de FPS-uri. Seria lansată de Valve a fost foarte apreciată şi unul din experimentele foarte reuşite rezultate din ea a fost Counter-Strike. După Half-Life 2, fanii au cerut cu stăruinţă partea a treia, însă s-au ales cu un serial în Episoade. Valve a decis ca în loc să lanseze un joc amplu după o perioadă mai lungă de timp, mai bine mai multe jocuri mai scurte.

Half-Life 2: Episode Three - schita

Episodul trei este aşteptat anul viitor, dar încă nu se cunosc prea multe detalii despre acţiunea sa. Schiţa de mai jos se crede că l-ar reprezenta pe Gordon Freeman faţă-n faţă cu un Combine Advisor în Citadelă, locul spre care se îndrepta în primele Episoade. Conform unui interviu cu unul din producători, Half-Life 2: Episode Three ar putea fi ultimul din seria episodică, însă nu neapărat finalul aventurilor lui Gordon Freeman.

Citadela spre care se indreapta Gordon Freeman

Bioshock 2: Sea of Dreams

Unul din FPS-urile remarcabile din anul 2007 a fost Bioshock. Trecuse ceva timp de la ultimul joc cu o poveste şi o atmosferă cu totul originală, iar Bioshock a venit să ne încânte exact cu aşa ceva. Un oraş subacvatic creat de un savant dezamăgit de scena politică a lumii de după al doilea război mondial, Rapture ascundea plasmidele. Acestea modificau codul genetic al omului pentru a-i oferi ceea ce natura nu reuşise până atunci: controlul asupra focului, gheţii şi descărcărilor electrice. Cei de la 2K Games, creatorii jocului au pus în sarcina studioului 2K Marin dezvoltarea celui de-al doilea titlu din serie, iar teaser-ul de mai jos ne sugerează că vom avea din nou de-a face cu Micile Surori, care nu mai sunt însă aşa de mici. Bioshock 2: Sea of Dreams este aşteptat în ultimul trimestru al anului 2009.

Supreme Commander 2

Urmaşul vechiului RTS Total Annihilation, Supreme Commander a fost un alt joc care a îngenunchiat calculatoarele odată cu lansarea sa. Jucătorul poate controla fiecare unitate în parte şi se poate focaliza asupra ei sau, când a atins un număr prea mare de unităţi, le poate transforma în simple puncte pe o hartă imensă. Translatarea bătăliilor la scară epică a fost una din atracţiile acestui titlu de strategie şi ne aşteptăm ca Supreme Commander 2 să ne aducă aceleaşi satisfacţii, mai ales acum când are un nou procesor de îngenunchiat: Intel Core i7. Mai jos găsiţi două capturi de ecran din Supreme Commander care arată cele două moduri în care se poate controla bătălia. Supreme Commander 2 ar putea fi lansat în 2009, însă o dată precisă nu a fost anunţată.

Zoom in Zoom out