Nintendo Wii, o lume a jocurilor wiitorului

12.07.2007
Nintendo Wii, o lume a jocurilor wiitorului

Nintendo Wii, cel mai mic şi sărăcăcios dintre performerii pieţei modiale de console de ultimă generaţie, alături de granzii Sony PlayStation 3 şi Xbox 360, este pe de altă parte şi cel mai apreciat de public. Neavând performanţele tehnice ale concurenţilor, el se bazează pe câteva atuuri aparte: preţul mic şi multitudinea de accesorii disponibile. Acestea din urmă, diversele dispozitive de control, sunt cele ce scot cu adevărat în evidenţă Nintendo Wii, transformând eventualii curioşi ce încearcă o consolă în fani înfocaţi. De ce? Pentru că sunt geniale.

Clipul de mai jos vă va ajuta să vă faceţi o idee despre ce înseamnă un joc în concepţia consolei Nintendo Wii.

Wii Remote

Wii mote Telecomanda Wii, numită şi Wiimote, este principalul accesoriu al consolei de la Nintendo. Aparent o telecomandă ordinară, Wiimote-ul este mult mai mult, pentru că atunci când o ai în mână, intri în universul jocului tău preferat. Fie că joci tenis, boxezi cu un adversar năbădăios, încerci să loveşti mingea cu putere la baseball sau să dai efectul dorit bilei de biliard, Wiimote-ul este alături de tine, permiţându-ţi toate aceste acţiuni.

În plus, modul revoluţionar în care e concepută această telecomandă te obligă să faci mişcare, să participi efectiv la joc, prin mişcări ale corpului. Astfel, problemele legate de sedentarismul accentuat al gamer-ilor sunt eliminate din start.

Pret: de la 165 RON

Wii Sports Pack Wii Sports Pack

Pentru a încuraja şi mai mult mişcarea, Nintendo a inclus pachetul Sports Pack, alcătuit din accesorii pentru Wiimote ce îţi va trasforma telecomanda efectiv într-o rachetă de tenis, crosă de golf, bâtă de baseball sau volan. Jocurile potrivite sunt şi ele incluse. Nintendo Wii atinge astfel un nivel de realism nemaivăzut la un sistem de gaming până în prezent, fapt apreciat prin succesul mondial înregistrat de consola japoneză.

Pret: de la 70 RON

Wii Nunchuck Wii Nunchuk

Unul din primele accesorii pentru Wiimote a fost şi micuţul Nunchuck. Acesta se conectează la Wiimote şi pune la bătaie încă un accelerometru, pe lângă cel al telecomenzii, precum şi un joystick şi două butoane. Nunchuck completează experienţa oferită de Wiimote (în jocul de box de exemplu) dar poate fi folosit şi de cei care nu apreciază cu adevărat mişcarea, prin posibilitatea controlării personajelor doar prin intermediul joystick-ului.

Pret: de la 95 RON

Wii ClassicWii Classic Controller

Deşi nu respectă caracterul activ al acestei console, Wii Classic Controller este şi el prezent, pentru fanii mai vechilor sisteme de control, clasicele Gamepad-uri. Deşi nu conţine un senzor de mişcare ca Wiimote-ul sau Nunchuck-ul, Classic Controller-ul se dovedeşte util în jocuri precum cele ce implică mulţi pumni, cu cele 2 joystick-uri şi multitudinea sa de butoane…

Pret: de la 100 RON

Wii Zapper Wii Zapper

La fel ca accesoriile din Wii Sports Pack, Zapper-ul va fi un suport pentru Wiimote, transformând-o într-o versatilă armă de foc. Disponibil începând cu anul 2008, Wii Zapper-ul va costa în jur de 20 $ şi va baneficia de o serie de jocuri special concepute pentru el, cu nume sonore: „Medal of Honour” sau „Resident Evil: Umbrela Chronicles”

Pret: 20 $

Wii Wheel

Volane pentru Nintendo Wii există deja, dar din din 2008 vom avea parte de unul special, Wii Wheel, accesoriul perfect pentru jocurile cu maşini. Şi el nu va veni singur, ci împreună cu jocul Mario Kart. Astfel, celebrul Mario revine în universul jocurilor Nintendo, fanii cu siguranţă începând să numere zilele rămase din 2007. Pe lângă forma clasică de covrig, Wii Whell-ul va avea şi o serie de butoane, ce se vor dovedi utile în jocuri

Pret: necunoscut

Wii Wheel Mario Kart

Wii Board

Fitness-ul a devenit o parte a vieţii omului modern, iar Nintendo nu putea trece cu vederea acest fapt. De aceea, va lansa tot anul viitor pachetul Wii Fit, împreună cu dispozitivul Wii Balance Board. O jucărie pentru întreaga familie, ce va tranforma camera de zi în propria sală de fitness. Exerciţiile vor fi efectuate cu ajutorul unui instructor 3D iar rezultatele vor putea fi comparate cu ale prietenilor prin intermediul unei baze de date online.

Pret: necunoscut

Wii board Wii board

Consola Nintendo Wii de bază, cu un Wiimote şi un Nunchuck, poate fi achiziţionată la un preţ începând cu 999 RON. Pentru o distracţie pe cinste va mai trebui să scoateţi bani din buzunar pentru câteva din accesoriile de mai sus. În rest, un număr cât mai mari de prieteni dornici de joacă şi un televizor LCD cu diagonala cât mai mare posibil să mai aveţi, că de restul se va ocupa Nintendo Wii-ul, consola Wiitorului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News