Starcraft 2 a devenit trilogia Starcraft 2

14.10.2008
Starcraft 2 a devenit trilogia Starcraft 2

Blizzard a reuşit şocheze zilele trecute comunitatea internaţională de jucători printr-un anunţ legat de Starcraft 2. Multaşteptatul titlu nu va mai fi lansat cum a fost anunţat, ci ca o trilogie. Campaniile celor trei rase vor reprezenta fiecare câte un joc de sine stătător. Prima lansată va fi cea a terran-ilor, intitulată Terrans: Wings of Liberty. Va urma campania Zerg: Heart of the Swarm şi în final jucătorii pasionaţi de universul Starcraft vor putea achiziţiona Protoss: Legacy of the Void. Această mişcare importantă făcută de Blizzard a ridicat în mod evident mai multe semne de întrebare, reprezentanţii companiei încercând să explice motivele care au stat la baza ei.

Starcraft 2 - campania Terrans: Wings of Liberty

Conform oficialilor Blizzard, jocul a întârziat deja destul de mult şi au fost puşi în faţa unei alegeri: fie să lanseze jocul integral, dar să limiteze campaniile şi să renunţe la elemente importante din ele; fie să lanseze jocul pe bucăţi şi să aibă destul timp la dispoziţie pentru a urmării scenariile stabilite iniţial. Astfel, fiecare campanie va fi diferită. Cea a terran-ilor va include o mini-campanie protoss, campania Zerg va conţine elemente RPG, iar cea Protoss va fi caracterizată printr-o importantă latură diplomatică.

Starcraft 2 - campania Zerg: Heart of the Swarm

Campaniile Starcraft 2 se pare că vor fi destul de lungi şi vor avea un fir epic bogat, justificând într-un fel lansarea ca şi joc separat. În ceea ce priveşte latura multiplayer a jocului, ea a rămas neinfluenţată de decizia luată de Blizzard. Jucătorii se pare că vor avea acces la bătăliile în reţea indiferent de jocul pe care-l vor achiziţiona, însă anumite unităţi care apar în cele trei campanii nu vor fi disponibile în modul multiplayer.

Starcraft 2 - campania Protoss: Legacy of the Void

Deşi pentru mulţi decizia de a împărţi Starcraft 2 în trei părţi ar putea fi dezamăgitoare, nu ne putem pronunţa încă asupra impactului real până la apariţia jocului. Sperăm doar ca această mişcare a celor de la Blizzard să nu fi fost făcută doar din considerente financiare, după modelul seriei episodice HalfLife 2. Nu a fost anunţată încă o data de lansare pentru Starcraft 2, în ciuda faptului că săptămâna trecută a avut loc evenimentul BizzCon, axat pe jocurile companiei Blizzard. Ne-am bucura dacă trilogia Starcraft 2 va merita aşteptarea.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News