STUDIU: Gamerii rezistă mai mult în pat şi sunt mai inteligenţi

18.06.2017
STUDIU: Gamerii rezistă mai mult în pat şi sunt mai inteligenţi

În cazul bărbaţilor care se joacă pe computer în fiecare zi cel puţin o oră sunt şanse mai mici să ejaculeze prematur în timpul actului sexual, potrivit unui studiu pilot realizat de cercetători de la Universitatea Sapienza din Roma. Acest lucru se întâmplă deoarece gamerii împătimiţi au o dorinţă mai redusă de a face sex. Se speculează că acest lucru se întâmplă deoarece la cei care se joacă pe computere, console sau dispozitive mobile se înregistrează niveluri mai ridicate de dopamină – hormonul plăcerii. Această substanţă se eliberează şi în timpul actului sexual.

 

Potrivit unui studiu, mai mult de un miliard de oameni se joacă jocuri video în fiecare an.

 

Pentru cercetare au fost chestionaţi 396 de bărbaţi cu vârste cu prinse între 18 şi 50 de ani. Dintre aceştia, mai mult de două treimi au spus că sunt gameri. Apoi, toţi au răspuns la mai multe întrebări legate de jocurile video şi viaţa sexuală, iar răspunsurile lor au fost analizate.

 

Andrea Sansone, cel care a condus cercetarea, a declarat că bărbaţii nu trebuie să exagereze cu jocurile video, deoarece acestea pot avea consecinţe negative asupra „celor mai intime momente ale vieţilor lor”.

Mai mult, jocuri precum Minecraft sau Lara Croft pot dezvolta inteligenţa tinerilor, potrivit unui studiu recent realizat de Universitatea din Glasgow. Asta deoarece jocurile video îi ajută pe tineri să îşi devolte abilităţile de comunicare şi să aibă o gândire versatilă.

 

Totuşi, alte studii au descoperit şi efecte negative ale jocurilor video: acestea ar afecta somnul şi i-ar face pe utilizatori mai violenţi.

 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult