Topul mondial al gamerilor profesionişti, în funcţie de banii încasaţi [INFOGRAFIC]

10.08.2017
Topul mondial al gamerilor profesionişti, în funcţie de banii încasaţi [INFOGRAFIC]

Să fii un gamer profesionist de top nu este uşor. Este nevoie de multă muncă, ambiţie şi de talent. Însă de multe ori şi răsplata este pe măsură. Potrivit Business Insider, brandurile vor investi în acest an 440 de milioane de dolari în eSports. O parte importantă din aceşti bani ajunge la jucătorii profesionişti.

Turneele au devenit de la an la an tot mai mari. De exemplu, la turneul „The International”, dedicat jocului Dota2, care se desfăşoară în Seattle, se pun la bătaie premii în valoare de 24 de milioane de dolari.

La 27 de ani, americanul Saahil Arora, cunoscut sub nickname-ul UNiVeRsE, este un jucător de Dota 2 care a câştigat 67 de turnee şi premii în valoare de peste 2,8 milioane de dolari. Pe locul doi se situează un alt jucător din SUA, Peter Fager (ppd), cu premii totale de 2,6 milioane de dolari. Podiumul este închis de Sumail Hassan (SumaiL) din Pakistan, care a câştigat premii în valoare de 2,51 milioane de dolari.

Dota 2 este jocul care generează cele mai mari venituri pentru gameri. Primele 27 de poziţii în topul mondial al gamerilor profesionişti, în funcţie de banii încasaţi, sunt ocupate de jucători de Dota 2. Abia pe poziţia 28 apare un jucător de League of Legends. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult