Următoarea generaţie a consolei xBox nu acceptă jocuri folosite

26.01.2012
Următoarea generaţie a consolei xBox nu acceptă jocuri folosite

Microsoft pregăteşte o surpriză mai puţin plăcută pentru fanii jocurilor pe consolă.

Următoarea generaţie a consolei xBox nu acceptă jocuri folosite

Dacă zvonurile se adeveresc, consolele din noua generaţie xBox 720 vor accepta numai jocuri noi, care sunt la prima activare.

Decizia de a bloca utilizarea jocurilor folosite, vândute de obicei în magazine specializate la numai o fracţiune din preţul iniţial, vine în sprijinul companiilor producătoare. Blocând revânzarea jocurilor folosite, Microsoft încearcă să încurajeze achiziţionarea de licenţe noi, menţinând astfel jocurile mai vechi la un nivel profitabil pentru mai mult timp.

Metoda prin care Microsoft intenţionează să aplice această măsură nu este foarte clară în acest moment. Una din posibilităţi este asocierea licenţei cu un singur cont Xbox, astfel încât codul de activare să fie respins dacă se încearcă instalarea jocului pe o consolă deţinută de altcineva. Măsura ar putea să nu împiedice utilizarea jocului pentru sesiuni offline, însă sesiunile multiplayer vor fi cu siguranţă blocate.

xBox 360

O altă schimbare faţă de consola xBox 360 este trecerea la formatul Blu-ray pentru discurile de instalare. Date fiind cerinţele crescute ale jocurilor pentru noua generaţie xBox, capacitatea de stocare crescută oferită de formatul Blu-ray este absolut necesară pentru găzduirea kit-urilor de instalare.

Şi controlerul Microsoft Kinect ajunge la o nouă versiune, cu performanţe îmbunătăţite la detectarea mişcărilor.

Consola Microsoft xBox 720 nu este aşteptată mai devreme de primăvara anului 2013, însă aşteptarea ne va fi răsplătită cu de până la şase ori mai multă performanţă în jocuri decât actuala xBox 360, pusă la dispoziţia celor mai noi titluri de jocuri pentru consolă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News