World of Warcraft Cataclysm – totul despre noul addon WoW

24.08.2009
World of Warcraft Cataclysm - totul despre noul addon WoW

Fanii World of Warcraft au motive să jubileze şi să-şi înnoiască abonamentele lunare pentru că Blizzcon 2009 aduce veşti oficiale despre următorul addon. Blizzard a confirmat World of Warcraft Cataclysm, al treilea addon pe care cel mai popular MMORPG îl primeşte după Burning Crusade şi Wrath of the Lich King.

Blizzard a ştiut întotdeauna să atragă atât interesul gamerilor, cât şi atenţia mass-media. Spre deosebire de alţi publisheri, gen EA, care lansează în fiecare an versiuni noi şi din ce în ce mai transparente ale propriilor jocuri, Blizzard nu se grăbeşte. Cu excepţia lui World of Warcraft, pentru care au hotărât să lanseze câte un addon pe an, Blizzard stă mult până lansează un joc nou. Dar şi când îl lansează experienţa de joc face să merite aşteptarea. Blizzard nu tratează cu uşurinţă niciun aspect, făcând totul ca la carte, de la povestea jocurilor, până la campaniile de marketing.

World of Warcraft Cataclysm, ca şi addon-urile anterioare, aduce o serie de noutăţi prin care Blizzard speră să alunge monotonia pe care o pot resimţii cei care joacă WoW după un timp. Pentru a-şi ţine fanii aproape, World of Warcraft trebuie să schimbe decorul la anumite intervale de timp şi să ofere o experienţă nouă gamerilor. Exact asta face şi Cataclysm: aduce rase noi, content nou şi modificat, nivele noi de experienţă, profesii etc.

World of Warcraft Cataclysm

Cataclysm în Azeroth

Sub pretextul cataclismului, Blizzard a intervenit grafic asupra zonelor Azeroth-ului. Atât Kalimdor, cât şi Eastern Kingdoms au fost modificate pentru prima oară în istorial WoW-ului. Zone precum Badlands şi The Barrens au avut de suferit de pe urma cataclismului. Prin urmare, în World of Warcraft Cataclysm aceste zone vor fi brăzdate cu cratere pline de lavă apărute ca urmare a mişcărilor de teren. Cataclysm este primul addon de WoW care alterează Azeroth-ul.

Modificarea zonelor originale este o mişcare inspirată din partea celor de la Blizzard. Faptul că bătrânul Azeroth a fost alterat lasă impresia evoluţiei în timp. Cele două continente unde alianţa şi hoarda se luptă de la începuturile Azeroth-ului sunt acum afectate de cutremur. Fanii înrăiţi care acordă atenţie inclusiv poveştii vor cerceta curioşi zonele în care sunt vizibile efectele cataclismului.

World of Warcraft Cataclysm

Zone şi rase noi

În afară de alterarea Azeroth-ului, Cataclysm aduce, cum era de aşteptat, şi zone noi. Uldum, Grim Batol şi Sunken City of Vashj’ir sunt zonele anunţate până acum de Blizzard.

World of Warcraft Cataclysm va aduce şi două noi rase, una pentru Hoardă, alta pentru Alianţă. Worgen este rasa cu origini misterioase, evoluată din lupi, care va sluji Alianţa. Worgen au fost menţionaţi pentru prima oară în timpul celui de-al treilea război, când lupii au fost folosiţi în lupta împotriva Scourge. Worgen sunt rezultatul infectării populaţiei cu un ser care a dus la transformarea oamenilor afectaţi în animale sălbatice bipede, cu înfăţişare de lup.

World of Warcraft Cataclysm

De partea cealaltă, Hoarda va câştiga aportul Goblin-ilor. Mercantili şi lacomi, Goblinii au fost cândva sclavii Troll-ilor din junglă, pentru care munceau în mină. Un mineral misterios descoperit în mină, kaja’mite, a transformat Goblinii într-o rasă inteligentă care a reuşit să scape rapid de sub opresiunea Troll-ilor.

World of Warcraft Cataclysm

Alte noutăţi

Cum era de aşteptat, noul addon aduce şi o creştere a nivelului de experienţă. Doar că, de data aceasta, nu este vorba de 10 nivele, ci doar de 5. Aşadar, nivelul maxim creşte în World of Warcraft Cataclysm la 85. Cele trei zone noi, Uldum, Grim Batol şi Sunken City of Vashj’ir, sunt pentru caracterele de nivel 80-85.

De asemenea, vor fi posibile noi combinaţii de rase şi clase. De exemplu, vor putea fi creaţi Paladini Tauren sau Shamani Dwarf. Vor fi disponibile noi zone de PVP şi battleground-uri. Lista profesiilor se va îmbogaţi cu încă una – arheologia, profesie secundară.

World of Warcraft Cataclysm

O decizie care mie personal mi se pare puţin bizară este utilizarea Flying Mount-urilor în Azeroth odată cu noul addon. Mi se pare bizară pentru în acest fel se rupe şi mai mult echilibrul dintre caracterele de nivel mare şi cele de nivel mic. În altă ordine de idei, cei care au caractere de nivel mare şi se plictisesc vor putea face genocid cu caracterele de nivel mic mult mai uşor.

World of Warcraft – Cataclysm de pe tare.ro

Data de lansare pentru World of Warcraft Cataclysm nu a fost anunţată. Ţinând însă cont de ritmul cu care se mişcă Blizzard, probabil va fi gata la anul. Oricum, până atunci, Blizzard va avea grijă să ne mai bombardeze din când în când informaţii noi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News